Mezzacorona ~ Castel Firmian Cabernet Sauvignon 2018
Un vin rosu-rubiniu, cu un buchet intens, complex, ce etaleaza note de vanilie. Gust cu taninuri prezente si corpolenta medie spre ridicata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: barbeque, branzeturi, charcuterie, terine, vanat, vita. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, la temperaturi controlate de aproximativ 25°C. Maturat in stejar.
Mezzacorona ~ Castel Firmian Chardonnay 2019
Un vin galben mediu. Nasul prezinta note fructate de mere rosii si galbene, caise si citrice. Gustul este armonios, cu o aciditate echilibrata. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antreuri, legume, peste. Stil de vinificare: Contact scurt cu pielita pentru asigurarea transferului de arome specifice, urmat de fermentare la temperatura controlata.
Mezzacorona ~ Castel Firmian Lagrein Rosato 2019
Un vin rose stralucitor, cu reflexii purpurii. Buchetul este proaspat, cu note fructate de cirese negre, zmeura, fructe de padure ai prune. Gustul este sec, proaspat, cu arome intense, aciditate vibranta si tonuri de citrice pe finalul lung, elegant si mineral. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antreuri, carne alba, curcan, pui. Stil de vinificare: In inox, cu maceratie, pre-fermentare si fermentare la 18°C.
Mezzacorona ~ Castel Firmian Merlot 2018
Un vin rosu granat, cu note intense de fructe coapte si stejar. Gustul este complex, cu structura solida. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: barbeque, branzeturi, charcuterie, hamburger, vita. Vinificare tipica vinurilor rosii, cu macerare 6-7 zile si fermentare la 26-28°C, urmate de maturare in stejar 6-8 luni.
Mezzacorona ~ Castel Firmian Moscato Giallo 2019
Un vin galben intens. Nasul este aromat, cu intensitate pronuntata, avand note de piersici, pepene galben si alte fructe tropicale. Gustul este dulce si intens. Temperatura de servire: 8-10 °C. Asocieri culinare: deserturi. Stil de vinificare: O parte din strugurii Moscato Giallo sunt culesi tarziu. Macerat la rece pe pielita pentru a asigura transferul de arome specifice, urmat de fermentare la temperatura controlata, între 16-18°C. Fermentarea este oprita prin racire pentru a obtine in mod natural nivelul dorit de zahar.
Mezzacorona ~ Castel Firmian Pinot Grigio 2019
Un vin galben stralucitor. Buchetul este fructat, cu usoare note de musetel. Gustul este sec si elegant, cu aciditate delicata. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antreuri, carne alba, legume, mezze, peste. Stil de vinificare: Contact scurt cu pielirele pentru a asigura transferul de arome specifice, urmat de fermentare la temperaturi controlate de 10-20°C.
Mezzacorona ~ Castel Firmian Sauvignon 2018
Un vin galben intens. Buchetul etaleaza note de ardei verde, soc, agrise, sparanghel si frunze. Gustul este proaspat, cu aciditate prezenta. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, paste, peste. Stil de vinificare: Contact scurt cu pielita pentru asigurarea transferului de arome specifice, urmat de fermentare la temperatura controlata intre 16-18°C.
Mezzacorona ~ Mezza di Mezzacorona Spumante Extra Dry
Un vin alb-galbui, cu perlaj catifelat. Buchetul etaleaza note intense si bogate de fructe proaspete - mere, pere, piersici si pepene galben. Cu tonuri delicate secundare de ananas si trandafir salbatic. Gustul este extrem de placut, cu perlaj catifelat, persistent si aciditate energica. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: antreuri, carne alba, crustacee, fructe de mare, mancare asiatica, paste, peste, pizza. Vinificare prin metoda Charmat.
Mezzacorona ~ Muller Thurgau Spumante Brut
Un vin galben pai, cu reflexii verzui. Buchetul este foarte fructat, cu note de piersici albe, pepene si flori albe. Gustul etaleaza arome de fructe bine definite, aciditate puternica si caracter mineral. Spuma este persistenta, eleganta si fina. Temperatura de servire: 7-8 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, crustacee, fructe de mare, legume, peste, sushi. Stil de vinificare: Vinificare prin metoda Charmat cu a doua fermentare la 13-14°C pentru 20-25 de zile. Maturat pe drojdii 3 luni inainte de imbuteliere.
Mezzacorona ~ Rotari Alperegis Brut rose 2014
Un vin rose, cu perlaj fin si persistent. Nasul ofera note intense de zmeura si visine, cu o usoara tenta de biscuite si drojdii. Gustul este elegant si delicat, cu arome de drojdii si condimente. Temperatura de servire: 6-9 °C. Asocieri culinare: antreuri, carne alba, crustacee, fructe de mare, mancare asiatica, mezze, paste, peste, pui, risotto, sushi. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda traditionala, cu peste 36 de luni in sticla.
Mezzacorona ~ Rotari Alperegis Pas Dose 2012
Un vin galben-pal, cu note de alune de padure,fructe coapte, piersici, caise si mere galbene. Gustul este foarte bine echilibrat, cu un placut caracter mineral si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: antreuri, crustacee, fructe de mare, homar, peste, salate, sushi. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda traditionala. Cea de-a doua fermentare are loc in sticla, cu 60 de luni de maturare pe drojdii.
Mezzacorona ~ Rotari Cuvee’28 Brut
Un vin galben-pal, avand note proaspete de fructe galbene coapte, alune, migdale dulci si vanilie. In gust, corpul si aciditatea sunt perfect echilibrate de prospetimea placuta si gustul mineral. Temperatura de servire: 5-7 °C. Asocieri culinare: antreuri, branzeturi, carne alba, charcuterie, crustacee, curcan, fructe de mare, legume, pui, salate, sufleuri. Vinificat prin metoda traditionala. Cea de-a doua fermentare are loc in sticla, cu 36 de luni de maturare pe drojdii.
Tiefenbrunner ~ Feldmarschall von Fenner 2018
Un vin galben-pai, cu reflexii verzui si note complexe de caise, piersici, iasomie si salvie. Gustul are un corp plin, aciditate echilibrata, final complex si mineral. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: mancare asiatica, fructe de mare, crustacee, antreuri. Stil de vinificare: Macerat timp 4-6 ore, fermentat la temperatura constanta de 20°C, maturat pentru 7 luni in stejar cu batonnage regulat, 75% fermentat si maturat in inox pe drojdii fine timp de 7 luni.
Tiefenbrunner ~ Linticlarus Pinot Nero Riserva 2010
Un vin rosu-rubiniu, cu reflexii brun roscate. Buchetul etaleaza note intense de cirese si fructe de padure. Gustul este bine echilibrat, cu textura fina si final persistent. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, miel, vanat. Stil de vinificare: Fermentat si macerat in inox. Fermentat malolactic si maturat in barriques 12 luni. Ulterior, maturat in butoaie mari de stejar alte 6 luni si un an in sticla.
Tiefenbrunner ~ Merus Chardonnay 2019
Un vin galben-stralucitor, cu reflexii verzui si note placute florale, dar si exotice, fructate specifice soiului. Gustul este usor condimentat, bine structurat, corpolent si cu postgust de durata.Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: peste, paste, risotto, fructe de mare, crustacee, legume, carne alba. Stil de vinificare: Fermentat la temperatura constanta de 20°C in inox si maturat pe drojdii fine 4 luni in tancuri de ciment.
Tiefenbrunner ~ Merus Gewurztraminer 2019
Un vin galben stralucitor, cu irizatii aurii. Buchetul etaleaza struguri copti si fructe zaharisite, cu note de miere, condimente orientale, salvie si trandafiri. Gustul este corpolent, armonios, cu final lung. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: branzeturi, crustacee, foie gras, mancare asiatica. Stil de vinficare: Fermentat la temperatura constanta de 20°C in inox si maturat pe drojdii fine 4 luni in tancuri de ciment.
Tiefenbrunner ~ Merus Sauvignon Blanc 2019
Un vin galben stralucitor, cu reflexii verzui. Buchetul este complex, cu note de cremene, flori de soc, agrise, salvie si menta. Gustul este mineral, armonios si proaspat, elegant, cu aciditate echilibrata. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antreuri, branzeturi proaspete, crustacee, fructe de mare, legume, peste, sparanghel. Stil de vinificare: Fermentat la temperatura constanta de 20 °C in inox si maturat pe drojdii fine 4 luni in tancuri de ciment.
Tiefenbrunner ~ Turmhof Gewurztraminer 2018
Un vin galben stralucitor, cu reflexii aurii si note de petale de trandafiri, miere si litchi. Gustul este placut condimentat, plin, cu structura robusta si final foarte lung. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: mancare asiatica, branzeturi, peste, crustacee, antreuri. Macerare 6-8h, urmata de fermentare la temperatura constantă de 20°C in inox. Maturat pe drojdii fine 6 luni.
Tiefenbrunner ~ Turmhof Pinot Nero 2016
Un vin rosu-rubiniu inchis, cu reflexii brun roscate. Buchetul etaleaza note delicate de mure, zmeura si cirese. Gustul are textura fina si un corp plin, echilibrat, cu final elegant. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, miel, vanat. Stil de vinificare: Fermentat si macerat in inox. Fermentat malolactic si maturat in butoaie mici si mari de stejar 8 luni.
Tiefenbrunner ~ Turmhof Sauvignon Blanc 2018
Un vin galben stralucitor, cu reflexii verzui. Buchetul este complex, cu note de cremene, flori de soc, agrise, salvie si menta. Gustul este mineral, armonios, proaspat si elegant, cu aciditate echilibrata. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: branzeturi, legume, peste. Stil de vinificare: 6-8h de macerare, urmata de fermentare la temperatura constanta de 20°C in inox si maturat pe drojdii fine 6 luni. 50% fermentat si maturat pe drojdii in butoaie mari de stejar.