Manastirea benedictina, infiintata in 1100, este considerata a fi primul producator de Riesling din lume si crama cu cea mai indelungata activitate continua, 1200 de ani. Primele mentiuni istorice privind productia de vin in aceasta regiune merg in timp pana in 817, iar primele documente care fac referinta la “Riesling Schloss Johannisberg” dateaza din 1720. Tot aici a fost realizat si primul vin “Spatlese” pentru prima data in Germania, in 1775. “Din cauza” intarzierii curierului care aducea scrisoarea cu “permisiunea” de incepere a culesului, recolta a inceput mai tarziu decat de obicei. Cu toate ca o mare parte din recolta fusese atacata de mucegaiul nobil,vinul s-a dovedit a fi excelent. Astfel, cei de aici au inceput sa vinifice “recolte tarzii” (traducerea cuvantului “Spatlese”). Mai tarziu, aceste vinuri au fost impartite in mai multe trepte de calitate, numite “Praedikat”, de la Kabinett la Trockenbeerenauslese, in functie de cat de gradul de coacere a strugurilor sau de gradul de atac cu mucegai nobil. In afara de mentionarea “Predicatului ” pe eticheta, Schloss Johannisberg foloseste capisoane de culori diferite pentru fiecare treapta de calitate in parte. De exemplu, capisonul rosu (Rotlack) este folosit pentru vinurile Kabinett, iar verde (Grunlack) pentru Spatlese. Nivelul de baza, fara Praedikat, este semnalizat prin capison galben (Gelblack). Ultima culoare aparuta in colectia Schloss Johannisberg este argintiu, folosita pentru vinurile Grosses Gewachs. In 1942, castelul a fost bombardat si incendiat. Datorita investitiilor facute de catre Furstin Tatiana, impreuna cu sotul sau Paul Alfons Furst von Metternich, castelul a fost restaurat in 1965. Schloss Johannisberg exploateaza in acest moment 35 de hectare de vie, parcele asezate de-a lungul paralelei 50. In aceeasi masura, acest producator este unul dintre putinele crame nemtesti cu propria denumire de origine. In crama numita “Bibliotheca subterranea”, Schloss Johannisberg tezaurizeaza peste 11.000 de sticle de Riesling, cele mai vechi datand din 1784. De cateva decenii, Schloss Johannisberg se afla in proprietatea Henkell & Co si este operata de catre G. H. von Mumm, companie ce detine cea mai mare suprafata de vita de vie din regiunea Rheingau.
Schloss Johannisberg ~ 50° Riesling Trocken 2018
53,00 lei
Un vin alb-galbui stralucitor, cu reflexii verzui. Nasul este proaspat si prietenos, cu note intense de piersici coapte, mere verzi si tonuri de citrice. Gustul este crocant si revigorant, cu tonuri acide de mere verzi si postgust suculent si lung. Temperatura de servire: 7-10 °C. Asocieri culinare: mancare asiatica, sparanghel, peste, hamburger, mezze, ciuperci, paste, risotto, fructe de mare, crustacee, sufleuri, sushi, legume, carne alba. Stil de vinificare: Vinificat in tancuri de inox, cu temperatura controlata.
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Schloss Johannisberg |
Alcool | 12% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Germania |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 7 – 10°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Ikel ~ Sauvignon Blanc
33,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Ikel este un vin cu o culoare galben-pai deschisa cu nuante verzui si un nas proaspat si delicat de agrise, pere si mere galbene. Gustul este proaspat, intens si armonios cu un postgust delicat si citric. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se savureaza perfect alaturi cu bucate din peste, fructe de mare sau alte gustari reci.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
43,00 lei
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Merlot din colectia Autentic este un vin rosu sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din arealul Codrilor Moldovei. Splendoarea sa poate fi observata inca de la inceput in culoarea rosie granat, dar si in buchetul plin de arome de coacaze negre si prune uscate. Gustul te fascineaza de la prima intalnire, datorita texturii catifelate, corpului robust si a postgustului in care se simt note finale de migdale si visine. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu carnea rosie, branzeturile maturate, BBQ sau ciocolata neagra.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Ikel ~ Chardonnay
33,00 lei
Eticheta de Chardonnay din colectia Ikel impresioneaza de la inceput printr-o culoare “festiva” galben deschisa cu nuante verzui si arome de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat cu note finale usor picante. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se asociaza minunat cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.
Purcari ~ Rara Neagra de Purcari
38,00 lei
Culoarea rubinie, cu tenta de rodie, e acompaniata de o aroma complexa, cu accente de ciocolata si prune. Gustul plin, catifelat, cu arome de fructe uscate si vanilie trece lin intr-un postgust cu nuante fine de stejar. Temperatura de servire: 18 - 20 °С. Asocieri culinare: bucate calde din carne precum biftecul de porc, snitelul suculent sau carnea de vitel la cuptor, dar si bucatele preparate la gratar. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Maturat timp de 6 luni in barrique frantuzesc de stejar.
Purcari ~ Ice Wine
85,00 lei
Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: desert cu crema Chantilly si fructe tropicale proaspete, branzeturi cu mucegai albastru sau foie gras.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.