Champagne Billecart-Salmon ~ Brut Vintage 2004
O sampanie cu o culoare galben-aurie, cu perlaj abundent si dinamic. Nasul este intens, cu note de fructe de livada, citrice, briose si unt proaspat. Gustul este bogat, cu arome de fructe proaspete (gutui, piersici, caise, nectarine), textura plina si completa, cu final si aciditate intense. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carne alba, charcuterie, crustacee, homar, peste, risotto. Vinificat prin metoda traditionala.
Champagne Billecart-Salmon ~ Brut Vintage 2006
O sampanie galben-aurie, cu perlaj abundent si dinamic. Nasul este intens, cu note de fructe de livada, citrice, briose si unt proaspat. Gustul este bogat, cu arome de fructe proaspete (gutui, piersici, caise, nectarine), textura plina si completa, cu final si aciditate intense. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carne alba, charcuterie, crustacee, homar, peste, risotto. Vinificat prin metoda traditionala.
Champagne Billecart-Salmon ~ Cuvee Elisabeth Salmon Rose 2006
O sampanie cu o culoare rose-somon pronuntat, cu reflexii de chihlimbar si perlaj persistent, fin si lent. Nasul etaleaza note proaspete de fructe rosii mici, coaja de citrice si piersici. Gustul are un impact puternic si delicat in acelasi timp, cu arome de nectarine, cardamon, mandarine si alte tonuri persistente precum cedru si lemn exotic. Amplitudine si complexitate deosebite, cu nuante de smochine proaspete, piersici albe si migdale. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: crustacee, foie gras, fructe de mare, homar, peste, pui, risotto. Vinificat prin metoda traditionala.
Egly Ouriet ~ Champagne Grand Cru Brut Tradition
Champagne Grand Cru Brut Tradition este un vin spumant galben-auriu. Buchetul ofera note rafinate, fine si complexe de alune prajite, mere verzi, biscuite de vanilie si minerale. Gustul etaleaza o structura extrem de rafinata, cu o prospetime de invidiat si un echilibru impecabil intre aciditatea citrica si senzatiile onctuoase, de vanilie. Postgustul impresioneaza prin amplitudine si complexitate. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: crustacee, foie gras, homar, peste, pui. Stil de vinificare: Strugurii de Pinot Noir si Chardonnay au fost culesi de pe parcele cu o varsta de peste 40 de ani. Vinul baza a fost partial fermentat in butoaie de lemn de stejar, iar perioada petrecuta in sticla, inainte de degorjare, a fost de 48 de luni.
Egly Ouriet ~ Champagne Grand Cru Millesime 2006
O sampanie galben-aurie, cu note intense de condimente exotice, fructe confiate si piscot, foarte elegante si energice. Gustul este proaspat, suculent si catifelat, cu senzatii foarte intense si complexe, o combinatie de tonuri sangvinice, de frunze uscate si senzatii de sare marina si praf de calcar. Un vin extrem de bine lucrat, energic si mineral, cu o forta de expresie impecabila. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: crustacee, foie gras, fructe de mare, homar, peste. Stil de vinificare: Strugurii folositi pentru producerea acestui spumant au fost culesi de pe parcele cu vii de peste 50 de ani vechime, din Grand Cru Ambonnay. Vinul a fost maturat in butoaie de stejar, fara fermentatie malolactica. Inainte de degorjare, vinul a petrecut 96 de luni pe drojdii, in sticla.
Egly Ouriet ~ Champagne Grand Cru Millesime 2007
O sampanie galben-aurie, cu o efervescenta lejera. Buchetul ofera note de flori de camp si subtonuri de ierburi si fructe rosii de padure. Un vin opulent si voluptos, precis si rafinat. Stilistic, este punctul de intalnire al stilului Champagne cu cel de Grand Cru Chablis. Etaleaza arome de fructe rosii, ghimbir si condimente exotice. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: mancare asiatica, homar, fructe de mare, antipasti, sushi, carne alba. Strugurii au fost culesi manual si fermentati cu drojdii salbatice in butoaie de stejar frantuzesc. Nu are fermentatie malolactica. A fost maturat in sticla timp de 8 ani si are un dozaj de 4 grame / l. Imbuteliat fara stabilizare sau filtrare.
Mezzacorona ~ Rotari Alperegis Brut rose 2014
Un vin rose, cu perlaj fin si persistent. Nasul ofera note intense de zmeura si visine, cu o usoara tenta de biscuite si drojdii. Gustul este elegant si delicat, cu arome de drojdii si condimente. Temperatura de servire: 6-9 °C. Asocieri culinare: antreuri, carne alba, crustacee, fructe de mare, mancare asiatica, mezze, paste, peste, pui, risotto, sushi. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda traditionala, cu peste 36 de luni in sticla.