Corcova ~ Reserve Syrah
Un vin rosu intens, complex si condimentat (maturat aproape 1 an in barrique din lemn romanesc si frantuzesc), cu o aroma placuta si seducatoare de fructe negre de padure, completata de accente lemnoase de stejar si placute tuse vegetale. Gustativ este plin si corpolent, cu taninuri bine integrate, un vin catifelat de un gust remanent foarte lung si complex condimentat.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: preparate asiatice din carne de porc si vita, complex condimentate, mezeluri crud uscate si usor afumate sau branzeturi moi si semimoi.
Casas del Bosque ~ Syrah Gran Reserva 2017
Un vin rosu-maroniu, cu tente purpurii. Nasul etaleaza note expresive de coacaze rosii, prune, ciocolata, piele si salvie. Gustul ofera arome de cirese negre, cedru si tutun, acompaniate de o aciditate vie si taninuri ferme ce duc la un final lung. Temperatura de servire: 15-18 °C. Macerat la 5 ºC pentru 7 zile si apoi fermentat pentru 6 zile la temperaturi ce ating 32 ºC. 3 zile de macerare post fermentare si apoi maturat in stejar frantuzesc pentru 11 luni (65% noi, 35% ciclul II si III). De asemenea invechit in sticla pentru alte 6 luni.
Craggy Range ~ Syrah Gimblett Gravels 2011
Rosu inchis, cu tente violacee. Arome complexe de coacaze negre, condimente, cacao si argila. Bogat, cu note de fructe negre dulci, cu aciditate echilibrata si taninuri fine. Temperatură servire:15 - 18°C. Asocieri culinare: barbeque, branzeturi maturate, miel, vanat, vita. Stil de vinificare: Fermentare in cuve de inox cu drojdii selectionate. Maturare 17 luni in butoaie de stejar (22% noi).
Le Macchiole ~ Scrio Rosso 2013
Un vin rosu intens, cu reflexii caramizii. Buchetul este puternic, avand note dense de fum, grafit, coacaze negre, cafea, piper negru si anason. Gustul este la fel de puternic si dens, cu taninuri bine slefuite si post-gust amplu, sustinut. Temperatura de servire: 15 - 18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, miel, rata, vanat, vita. Stil de vinificare: Macerat in tancuri de inox, 20 de zile si maturat in butoaie de stejar, 20 de luni.
Paul Jaboulet Aine ~ La Chapelle Hermitage 2016
Rosu rubiniu intens, limpede, cu nuante stralucitoare. Complex si fin, cu note de fructe negre, condimente dulci si lemn. Corpolent si generos, cu taninuri matasoase si final foarte lung. Temperatura servire:16 - 18°C. Asocieri culinare: foie gras, rață, vânat, vită. Stil de vinificare: Asamblajul final are loc in timpul maturarii si este facut printr-o selectie riguroasa a vinurilor provenite din diferite arii ale Hermitage. Invechit pentru 15-18 luni, timp in care vinul trece prin mai multe butoaie.
Paul Jaboulet Aine ~ La Maison Bleue 2015
Un vin purpuriu opac. Nasul este puternic, cu note complexe de fructe negre si rosii de padure, lemn dulce, pasta de masline si condimente exotice dulci, incadrate de tonuri florale. Gustul ofera tonuri intense de fructe negre de padure si condimente. Catifelat, cu o textura bogata si carnoasa, etaleaza arome de lemn si condimente, insotite de tonuri de coacaze, ce definesc postgustul lung si suplu. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, ciocolata neagra, miel, rata, vita. Stil de vinificare: Strugurii sunt culesi manual. Dupa fermentatie, urmeaza o perioada de maceratie de 3-4 saptamani. Maturat in butoaie de stejar francez intre 15 si 18 luni.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.