Cognac / Coniac

Cognac este un distilat invechit din vin alb care face parte din familia Brandy. Iar pentru ca un brandy sa poata purta ravnita apelatiune de cognac trebuiesc respectate anumite conditii. In primul rand, vinul care sta la baza intregului edificiu trebuie sa fie foarte acid, aproape de “nebaut” si realizat doar din 3 soiuri de struguri într-o proporţie de cel puţin 90%: Ugni Blanc, Folle Blanche si Colombard. In al doilea rand, strugurii trebuiesc recoltati doar in perimetrul regiunii Cognac, impartita la randul ei in in 7 districte, cu microclimate diferite: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois, Bois Ordinaires si Bois a terroirs. In al treilea rand, este obligatoriu ca in asamblajul de distilate, cel mai tanar “eau de vie” din continutul sticlei sa fie invechit pentru o perioada de minimum 2 ani, dupa ce a fost dublu distilat in prealabil.

Afișez toate cele 11 rezultate

Filtru
-5%
Închide

Camus ~ VSOP Elegance 40% 0.7L

209,00 lei 199,00 lei
In compozitia lui Camus Vsop Elegance se gasesc doar vinuri atent selectionate ce ii confera caracterul aparte. Personalitatea sofisticata a acestuia este insa conturata in cei 4 ani petrecuti in butoaie de stejar european de la care imprumuta trasaturile distinse. Eleganta si rafinamentul acestui cognac sunt apreciate de cunoscatori maturi, insa sunt usor de indragit si de catre amatorii de lucruri fine mai putin familiarizati cu notele expresive ale acestui gen. Camus VSOP Elegance este un digestiv sofisticat ce poate fi servit simplu in pahar balon incalzit, ce ii pune in valoare aromele sofisticate. Expresivitatea acestuia si liniile vibrante il transforma in vedeta unor cocktailuri urbane rafinate. Personalitatea se dezvaluie discret prin culoarea aurie intensa, cu reflexii de ambra ce confera un aspect dinamic, energizant. Buchetul care se elibereaza in fiecare pahar este intrigant. De la primul nas se remarca miresmele suave de flori proaspete si fructe coapte, aceste note sunt accentuate de aromele fine de grapefruit si cele intense de aluna cruda. Gustul ce se remarca este "cochet", cu accente elegante de flori si fructe bine coapte. Notele de iasomie, vanilie si condimente completeaza tabloul rafinat. Finishul este pe masura, usor de indragit, fin si condimentat.
-5%
Închide

Courvoisier VS 40% 0.7L

156,00 lei 148,00 lei
Coniacul Courvoisier VS este un amestec de coniacuri invechite intre trei si sapte ani, compus in principal din Fins Bois cu o mana echilibrata de Petite Champagne. Fuziunea coniacurilor mai tinere si mai vechi confera Courvoisier VS un gust fructat, delicat si un buchet plin de fructe coapte si flori de primavara. Aroma este bogata si proaspata, de stejar, echilibrata cu vigoarea unui coniac tanar.
-5%
Închide

Courvoisier VSOP 40% 0.7L

225,00 lei 214,00 lei
Courvoisier VSOP este un coniac realizat cu pricepere, un amestec de mai multe coniacuri, cu un echilibru perfect intre Fins Bois, Grande si Petite Champagne, la varful potentialului lor aromatic. Rezultatul este un coniac excelent echilibrat, cu note de piersica, migdale prajite si un indiciu delicat de vanilie si iasomie.
-5%
Închide

Courvoisier XO 40% 0.7L

711,00 lei 675,00 lei
Courvoisier XO este o selectie de coniacuri maturate, cu varste cuprinse intre 11 și 25 de ani, pentru a evidentia complexitatea si bogatia aromelor de coniac. Produsul finit este intens aromat, cu o textura catifelata si un buchet "dantelat" cu note de crème brûlée, portocala confiata si floare de iris. Finsh-ul este rotund, cu accente de stejar invechit si marochin.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac Cuvee 20 43% 0.7L

556,00 lei 528,00 lei
Un cognac de mare de mare rafinament invechit timp de 20 de ani, o binecuvantare pentru simturi, o calatorie in Petit Champagne cu note de vanilie si ciocolata neagra, lemn de stejar, dulceata de cirese amare si care cu siguranta poseda acel ingredient de "je ne sais quoi" care iti va transforma seara intr-un eveniment de neuitat.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac Eugenie XO 43% 0.7L

1.198,00 lei 1.138,00 lei
Un cognac XO de mare de mare rafinament si noblete, o calatorie de placere intr-un colt uitat din Petit Champagne unde creatorul sau "cladeste" cu note de vanilie, parfum de flori albe, lemn de stejar si cu fructe de padure stafidite si cu acel ingredient secret care iti va transforma seara intr-un eveniment de neuitat.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac L’ Oublie XO 40% 0.7L

380,00 lei 361,00 lei
L’ Oublie sau “The Forgotten XO” este un cognac produs din faimoasa pivnita Paradis a producatorului Lheraud in care maitre de chai a folosit atat tehnicile traditionale, cat si cele moderne de productia a acestei bauturi fine. Gustul sau este unic, caracterizat prin eleganta si un buchet complex de cacao si condimente, urmat de un gust catifelat cu note predominante de vanilie.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac Obusto 42% 0.7L

1.114,00 lei 1.058,00 lei
Lheraud XO Obusto Cognac este produs doar din struguri recoltati doar din arealul Petite Champagne. Ca profil aromatic este extrem de complex cu note de marochin, urmate de note finale discrete de dulceata de ardei iute si pamant. Este cognac-ul perfect pentru a fi savurat in liniste in prezenta trabucului favorit.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac Petite Champagne 1970 48% 0.7L

3.663,00 lei 3.480,00 lei
Lheraud Vintage 1970 Petite Champagne este complex, rotund si foarte bine echilibrat. Ca profil aromatic putem identifica arome bine conturate de migdale prajite, fructe confiate, crema de vanilie, struguri albi supracopti si caramel. Notele finale de cacao, piper si frunze de tutun confirma ca Lheraud este unul dintre cei mai inspirati producatori de cognac vintage din Franta.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac Petite Champagne 1980 46% 0.7L

3.173,00 lei 3.014,00 lei
Vintage 1980 Petite Champagne provine dintr-o colectie rara a reputatului producator Lheraud. Filosofia care a stat la baza creatiei acestui cognac a fost reprezentata de inovatie imbinata cu metodele clasice de productie pastrate ca secret de familiei. Iar rezultatul este un cognac elegant, cu textura catifelata si corp rotund cu arome de smochine, lemn si trufe albe.
-5%
Închide

Lheraud ~ Cognac XO Charles VII 44% 0.7L

1.527,00 lei 1.450,00 lei
Lheraud XO Charles VII este un cognac unic, invechit in butoaie din stejar frantuzesc pentru o perioada de cel putin 40 de ani. Iar maturitatea sa este exprimata prin eleganta, textura catifelata si corpul rotund. In privinta aromelor, simturile vor fi delectate complet prin notele de pere glasate, boabe de cafea proaspat prajite, vanilie, alune prajite si lemn de stejar. In mod sigur, XO Charles VII este “destinatia” dorita de orice cunoscator de cognac veritabil.

“Un oraş, o regiune, o eticheta”

Pentru ca un distilat invechit din vin sa primeasca nobila apelatiune de Cognac (similara cu denumirea şampaniei), trebuie ca materia prima si procesul de productie sa fie intreprinse in regiunea cu acelasi nume, situata la peste 100 km nord de Bordeaux. Definit de climatul maritim, solurile calcaroase, si prezenta raului Charente, in regiunea Cognac au fost produse distilate inca din secolul al XVI-lea prin sistemul olandez de distilare, care a fost ulterior perfectionat de francez in sistemul dublei distilari.

Astazi, Cognac-ul este prezent peste tot, in anul 2017 fiind vandute peste 83 de milioane de sticle doar pe piata nord-americana.

In productia de Cognac sunt omologati trei tipuri de struguri: Folle Blanche, Colombard si cel mai cunoscut, Ugni Blanc. Ulterior procesului de dubla distilare, cognac-ul trebuie maturat in butoaie din lemn de stejar frantuzesc. In functie de gradul de invechire, aceasta bautura fina se imparte in:

V.S. (‘Very Special’) – cel mai tanar “eau de vie” (distilat) a fost maturat cel putin 2 ani. 50% din cognacul vandut astfel la nivel global este produs astfel.

V.S.O.P. (‘Very Superior Old Pale’) – cel mai tanar “eau de vie” a fost maturat cel putin 4 ani. Constituie 39% din piata globala.

X.O. (‘Extra Old’) – cel mai tanar “eau de vie” a fost maturat cel putin 10 ani. 11% din piata mondiala de cognac este produsa astfel.

Printre cele mai cunoscute brand-uri de cognac putem enumera Hennessy, Remy Martin, Courvoisier, Hine, Martell, Lheraud, Pierre Ferrand, Kelt sau Braastad.