ROM

Romul este considerat bautura cu acel aer “rebel” din galeria bauturilor distilate consacrate. Pe scurt, romul este o bautura distilata din trestie de zahar, apa si drojdie. In functie de modul de productie exista doua tipuri de rom: traditional (sau industrial) si agricol. Romul traditional este obtinut din melasa, rezultata din prelucrarea trestiei de zahar. In timp ce romul agricol este expresia exclusiva a sucului pur din trestie de zahar. In esenta, romul nu este o bautura “de origine controlata”, astfel incat poate fi produsa in tari precum Barbados, Venezuela, Guatemala, Austria sau Insulele Seychelles, in diferite stiluri care fascineaza gustului oricarui impatimit al acestui tip de bauturi in arome de vanilie, cuisoare, scortisoara, nuca de cocos sau ghimbir.

Afișez 1–24 din 25 de rezultate

Filtru
-4%
Închide

Bacardi ~ Black 37.5% 0.7L

69,00 lei 66,00 lei
Bacardi Black este o calatorie care incepe cu fructe dulci, tropicale, caramel untos si note de vanilie si se termina cu un finish de lemn dulce afumat si melasa. Savurati fiecare moment al acestuia.
-6%
Închide

Bacardi ~ Gold 37.5% 0.7L

70,00 lei 66,00 lei
Bacardi Oakheart reuneste arome bogate si linistitoare precum vanilie, caramel cu unt, migdale prajite si note dulci de banane, echilibrate de coaja de portocala, cu un finish usor si lemnos.
-5%
Închide

Bacardi ~ Oakheart 35% 0.7L

60,00 lei 57,00 lei
Facut cu rom invechit timp de minimum un an in butoaie de stejar ars, aroma sa este modelata prin carbuni si in cele din urma amestecata cu un amestec secret de condimente ce includ scortisoara si nuscsoara, pentru o aroma indrazneata, dar neteda, vanilata, cu putina miere si un indiciu de fum.
Închide

Bacardi ~ White 37.5% 0.7L

55,00 lei
Un rom alb clasic, neted si subtil cu note de migdale si vanilie, nu domina ca ginul si nu dispare ca vodka. Perfect pentru cocktail-uri clasice de rom precum Mojito.
-5%
Închide

Bacardi ~ White 37.5% 1L

87,00 lei 83,00 lei
Un rom alb clasic, neted si subtil cu note de migdale si vanilie, nu domina ca ginul si nu dispare ca vodka. Perfect pentru cocktail-uri clasice de rom precum Mojito.
Închide

Captain Morgan ~ Original Spiced Gold 35% 0.7L

70,00 lei
Notele bogate de vanilie naturala, zahar brun, fructe uscate si mirodenii calde cu note de stejar, se reunesc pentru a crea un rom perfect echilibrat, cu un finish neted.
Închide

Captain Morgan ~ White 37.5% 0.7L

58,00 lei
Captain Morgan White este un rom dulceag, cu corp mediu, usor ca o vela deschisa. Clasicul din Caraibe functioneaza splendid in cocktailuri si bauturi mixte. Captain & Coke este o combinatie gustoasa, savurata in baruri si pub-uri din intreaga lume.
Închide

Dead Man’s Fingers ~ Hemp Rum 40% 0.7L

69,00 lei
Hemp Rum contine CBD natural si legal care nu este toxic, nu are efecte psihoactive sau care creeaza dependenta! Are culoarea aurie. Ofera un nas de cola, hamei, cafea si pin. In gust are arome de Snickers, ananas gatit si retrogust vegetal cu note de ciocolata neagra. Recomandare Cocktail: Dead Mule. Ingrediente: 50ml Dead Man’s Fingers Hemp Rum, 200ml Ginger Ale, o mana de menta, wegdes de lime.
-4%
Închide

Dead Man’s Fingers ~ Pineapple Rum 37.5% 0.7L

69,00 lei 66,00 lei
Pineapple Rum are culoarea auriu inchis. Ofera un nas de ananas confiat si ananas gatit. In gust are arome de zahar brun, cuisoare si anason. Recomandare Cocktail: On the Rocks. Ingrediente: 60ml Dead Man’s Fingers Pinapple Rum, gheata, wedges de lime, menta proaspata.
Închide

Dead Man’s Fingers ~ Spiced Rum 37.5% 0.7L

59,00 lei
Spiced Rum are culoarea chihlimbar deschis. Ofera un nas de vanilie, portocala, stafide si zahar Demerara. In gust are arome de inghetata, Pedro Ximinez, sofran, caramel si vanilie cu scortisoara, nucsoara si coaja de portocala. Recomandare Cocktail: A Cornish Storm. Ingrediente: 50ml Dead Man’s Fingers Spiced Rum, 200ml Ginger Ale.
Închide

Havana Club ~ Anejo 15 YO (Gift Box) 40% 0.7L

520,00 lei
Un rom maturat timp de 15 ani in butoaie vechi de stejar. Nasul este fructat, cu note de miere si condimente piperate. In gust exista arome de fructe uscate, curmale si mere. Finalul devine tropical, avand accente de zahar brun si condimente.
-5%
Închide

Havana Club ~ Anejo 3 YO 40% 0.7L

65,00 lei 62,00 lei
Havana Club Anejo a fost maturat timp de 3 ani in butoaie de bourbon si apoi filtrat, de unde provine si culoarea sa. Un rom clasic si o componenta cheie a unui Daiquiri bun si racoritor. Nasul este crocant si proaspst, cu note de martipan, citrice, ienibahar, ghimbir macinat, tei si stejar bland. Gustul este curat si rotunjit cu arome de citrice, vanilie, stejar, un varf de condimente, lamaie si o nota delicata de nuci.
-5%
Închide

Havana Club ~ Anejo 3 YO 40% 1L

85,00 lei 81,00 lei
Havana Club Anejo a fost maturat timp de 3 ani in butoaie de bourbon si apoi filtrat, de unde provine si culoarea sa. Un rom clasic si o componenta cheie a unui Daiquiri bun si racoritor. Nasul este crocant si proaspat, cu note de martipan, citrice, ienibahar, ghimbir macinat, tei si stejar bland. Gustul este curat si rotunjit cu arome de citrice, vanilie, stejar, un varf de condimente, lamaie si o nota delicata de nuci.
Închide

Havana Club ~ Anejo 7 YO 40% 0.7L

98,00 lei
Un rom cubanez minunat, maturat timp de 7 ani, care nu este strain de premii. Nasul este dulce si untos, cu note de caramel, fagure de miere si cafea, un varf de condimente, coji uscate, fructe de livada si biscuiti. Gustul este plin si bogat, cu arome de trabuc, lemn de cedru, guava, frunze de banane si caramel. Finish-ul este complex, fin si cremos.
Închide

Havana Club ~ Seleccion de Maestros (Gift Box) 45% 0.7L

165,00 lei
Noua editie Havana Club, Seleccion de Maestros este un rom superb, avand note de zahar ars, sirop de artar, nuci pecan, ghimbir, nucsoara si stejar. Gustul este complex si prezinta un caracter picant, cu arome de portocale de ciocolata, boabe de cafea, lemn de cedru, frunze de trabuc, piele si crema de caramel. Finalul devine fructat si creeaza un echilibru perfect cu tonurile de fum.
Închide

Pampero ~ Blanco 37.5% 1L

82,00 lei
Pampero Blanco este un rom clar, fructat, produs in Venezuela, de catre Ron Pampero. In varsta de cel putin 2 ani, acesta este un rom neted, premium, care functioneaza bine in cocktail-uri, sau cu cola si o felie de lime.
Închide

Pampero ~ Especial 37.5% 1L

86,00 lei
Pampero Especial este obtinut prin tripla distilare, care confera acestui rom un aspect stralucitor, de culoarea ambrei. Invechit in butoaie de stejar alb folosite de bourbon, se deschide cu un buchet placut, dulce si fructat, cu note elegante de lemn, miere si vanilie. In gust este cremos si condimentat, avand tendinta de uscare, caracterizat printr-o persistenta remarcabila. Este o baza perfecta pentru a fi mixat in cocktail-uri.
Închide

Peaky Blinder ~ Black Spiced Rum 40% 0.7L

69,00 lei
Peaky Blinder Black Spiced Rum ofera o adevarata experienta de Peaky Blinder, caracteristic pentru bautura traditionala din 1920. Puternic si dark precum Black County. Un rom blended usor condimentat si invechit in butoaie de Pedro Ximenez folosite ce ii ofera un postgust elegant. Reteta este imbogatita cu condimente precum portocala, nucsoara,vanilie si stafide.
Închide

Sagatiba ~ Cristalina 38% 0.7L

69,00 lei
Sagatiba Cristalina Cachaca premium, cu aroma de neegalat de trestie de zahar proaspat taiata. Functioneaza perfect intr-o caipirinha sau pentru a adauga fler brazilian la oricare dintre cocktail-urile tale preferate.
-5%
Închide

Sailor Jerry ~ Rom 40% 0.7L

84,00 lei 80,00 lei
Un rom condimentat creat de faimosul tatuator „Sailor Jerry” Collins. Dupa prima inghititura, veti afla de ce Sailor Jerry este unic. Vanilia iti loveste nasul, iar dupa cateva adulmecari, apar caramelul uscat, untul si o nota de scortisoara. In gust, tonurile bogate de vanilie cu indicii calde de scortisoara si nucsoara echilibreaza toate aromele. Finish-ul este lung si uscat, cu accente dulci si un indiciu de caramel prajit.
Închide

Stroh ~ 40 Rom 40% 0.7L

72,00 lei
Stroh 40 este un rom puternic condimentat, cu accent de caramel si ierburi aromatice. In gust se simte intens, lemnos si condimentat, completat cu arome de cirese si migdale. Postgustul este lung, cu nuante de scortisoara, nuci si vanilie. Se poate adauga intr-o bautura calda, in cafea sau intr-un cocktail sau folosi ca ingredient intr-un desert autentic austriac.
Închide

Stroh ~ 80 Rom 80% 0.7L

98,00 lei
Profilul aromatic al acestui sortiment este diferit fata de orice alt rom gustat vreodata, condimentat ("spiced") sau nu. Este caracterizat de note de ceapa caramelizata, lemn de stejar si praline. Gustul este bogat si intens in arome de bine conturate de caramel, vanilie, fructe tropicale, cirese si migdale prajite, imbogatite cu ierburi aromatice si condimente. Postgustul este lung si intepator. Stroh 80 poate fi savurat ca shot, intr-un cocktail sau intr-un desert tipic austriac.
Închide

Stroh ~ Jagertee Rom 40% 0.5L

48,00 lei
Stroh Jagertee este o specialitate austriaca deosebita, avand la baza o veche reteta din anul 1864. Sortimentul premiat de nenumarate ori este un amestec delicios de rom Stroh si ceai negru, caracterizat de un gust usor vanilat. Buchetul sau este complex cu note parfumate de ceai negru, portocale, nuci caramelizate si note discrete de piper proaspat macinat. In gust, romul Stroh Jagertee se simte rotund, bine echilibrat cu arome delicioase de caramel, vanilie, coaja de portocala, ghimbir si condimente. Postgustul este lung si usor condimentat. In mod traditional, Stroh Jagertee se savureaza diluat in apa fierbinte, in reteta o parte Stroh Jagertee, trei parti apa. De asemenea, pentru cei care prefera bauturile reci, sortimentul poate fi servit si sub forma de shot.
-5%
Închide

Zacapa ~ 23 YO 40% 0.7L

344,00 lei 327,00 lei
Are culoarea mahon cu nuante de aramiu, nas cu note de caramel, vanilie, cacao, scortisoara, banane acoperite cu caramel, coaja de portocala si fructe care amintesc de un coniac. Gustul este dulce, cu arome puternice de mar si miere, stejar, vanilie, fructe uscate, atingeri picante de scortisoara si ghimbir. Finish-ul este lung si neted, cu tonuri de zahar vanilat, cafea, fum si miere.

Romul, spre deosebire de şampanie, cognac sau tequila este un produs care nu implica reglementari foarte stricte legate de procesul de distilare sau originea materiei prime. Romul este creat din suc de trestie de zahar fermentat, sirop de trestie sau melasa, ingrediente care ulterior sunt distilate pana la obtinerea unui produs care sa ajunga la procentajul alcoolic de 40%.

Romul este un produs relativ nou, fiind produs pentru prima data de colonistii ajunsi in Caraibe la inceputul anilor 1600. Legenda spune ca a fost descoperit de un sclav din Barbados, care si-a scufundat lingura intr-o tava cu resturi de melasa care petrecuse saptamani expusa la soarele fierbite. Astfel, sclavii s-au bucurat nespus de aceasta “descoperire” ce a stat la baza romului pe care cu totii il cunoastem astazi. Iar proprietarii de terenuri au inceput apoi sa aplice metode de distilare mai avansate pentru export – metode ce au fost imbunatatite constant de-a lungul secolelor.

Crearea romului din trestie de zahar este un proces destul de simplu: tulpinile din trestie de zahar sunt recoltate atunci cand nivelul lor de zaharoza este la nivelul de coacere scontat, fiind ulterior presate pentru obtinerea sucului. Ulterior sucul este supus procesului de fermentare si distilare.

Daca romul se obtine pe baza de melasa, asa cum sunt majoritatea romurilor de piata, sucul este fiert si zaharul este transferat in rezervoare de inox, unde se cristalizeaza si devine melasa. Este nevoie de 11 tone de melasa pentru a obtine un galon (cca. 4L) de rom de 55% vol. alc. Ulterior se formeaza un decoct pentru fermentare prin adaugarea de cantitati si tipuri variate de drojdie, apa demineralizata si substante nutritive. De obicei, procesul de fermentatie dureaza pana la trei saptamani.

In timpul fermentatiei, drojdia se amesteca cu melasa si creeaza compusii aromatici cunoscuti ca esteri. Cu cat fermentatia este mai lunga, cu atat este mai mare numarul de esteri, care sporesc aciditatea si aromele romului.

In mod traditional, dupa fermentatie rezultatul obtinut este distilat de doua ori in alambicuri din cupru inainte de a fi asamblat sau invechit cu alte distilate din melasa pentru rezultatul dorit. Romul poate fi maturat in butoaie folosite de cognac, bourbon sau sherry pentru un plus de savoare si trebuie luat in calcul ca un rom cu cat este invechit, cu atat va lua mai multe arome din butoi. De obicei, este vorba de arome de vanilie, miere sau fructe confiate.

Romul poate fi produs oriunde in lume, dar cele mai cunoscute brand-uri se regasesc in Caraibe, cum ar fi Bacardi (Puerto Rico), Appleton (Jamaica), Chairman’s Reserve (Sfanta Lucia), Gosling’s (Bermuda), Mount Gay (Barbados), Flor de Cana (Nicaragua) sau Zacapa (Guatemala).