Gramofon ~ Feteasca Neagra
Vizual, este vinul care te cucereste de la prima privire cu nuante accentuate de rubiniu, ce se desavarsesc in arome coapte de fructe de padure, cirese amare si nuante lemnoase. O Feteasca Neagra ce ofera complexitate gustului, imbinand taninurile si procentele alcoolice cu armonia unui postgust fin si parfumat. Catifelat, echilibrat, cu nuante dulci de o subtilitate eleganta, acest vin emana personalitate si naturalete.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri culinare: Este companionul perfect al preparatelor pe baza de carne de miel si vanat, servite alaturi de piure de radacinoase. Alaturi de deserturi pe bază de ciocolata neagra, creeaza o explozie de arome si senzatii, ce intregesc experienta gustului.
Recomandam decantarea vinului pentru o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.
Vincon ~ Rose Verite demisec
Rose Verite mai este denumit si “rose de o zi”, deoarece strugurii stau la macerat numai 24 de ore. Vinul demisec și delicat are arome intense de cirese si capsuni bine coapte. In timp ce in gust vinul se simte proaspat, cu arome de cirese, cu aciditate bine integrata si postgust mediu spre lung.
Temperatura de servire: 12-14°C.
Asocieri culinare: antreuri, preparate din somon, creveti sau salate cu grapefruit.
Domeniile Davidescu ~ Rose Sorginte
Creat din Cabernet Sauvignon si Merlot, vinul rose impresioneaza printr-o culoare roz somon, cu nuante de petale de trandafir si un miros fructat in arome de zmeura, capsuni si grepfruit. In gust, vinul se simte demisec, proaspat, fructat si usor mineral.
Temperatura de servire: 12-14°C.
Asocieri culinare: lobster si scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.
Ca’ De Medici ~ Lambrusco Rosso Terra Calda
Un vin spumant rosu-rubiniu inchis. Nasul are caracter persistent si fructat. Gustul este corpolent, matasos, cu taninuri usoare. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: antipasti, charcuterie, paste, pizza, porc. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, cu maceratie de lunga durata, urmata de metoda Charmat in tancuri de inox, cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Crama Gabai ~ Riesling Italian demisec 2017
Tanar si nonconformist, varianta demisec pentru Riesling Italian incanta printr-o culoare galben aurie, urmata de un nas matur, unde se intalnesc arome de ananas, lime, coaja de lamaie si piersici coapte. In gust, vinul este demisec, rotund cu aciditatea crescuta specifica soiului si note finale de miere si mango.
Temperatura de servire: 7-9°C.
Asocieri culinare: paste in sos alb, branzeturi tinere sau preparate culinare din bucataria asiatica.
#editielimitata #5320
Crama Ratesti ~ Rose demisec
Ratesti Rose prezinta o culoare roz somon deschis si stralucitor in stilul vinurilor de Provence, alaturi de note parfumate de capsuni coapte si zmeura, cu o efervescenta delicata. Un vin polivalent, cu arome de fructe rosii caramelizate, amplificat de zaharul residual. Temperatura de servire: 6-8°C. Se poate servi in diverse asocieri culinare precum pizza, paste sau salate cu crustacee.
Crama Ratesti ~ Sauvignon Blanc demisec
Ratesti Sauvignon Blanc este un vin de culoare galben-pai, cu reflexii verzui, savuros in gust, placut si bine echilibrat, cu note intense de fructe tropicale si soc. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: se armonizeaza perfect cu paste, peste si fructe de mare.
Hermeziu ~ Feteasca Neagra Rose 2019
Vin rose, demisec cu o culoare roz-somon, aroma proaspata, fructata, cu nuante de capsuni si zmeura. Gustul este placut, proaspat, sustinut de o aciditate placuta si are persistenta foarte buna. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: paste, peste, sushimi, fructe de mare.
Hermeziu ~ Madame Bleu 2019
Vin petiant alb, obtinut prin cea de-a doua fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Madame Bleu are o culoare galben pai cu reflexii verzui si perlaj fin. In gust are arome de flori proaspat inflorite, moale si armonios, urmate de un echilibru intre arome si aciditate. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: antreuri, gustari reci, preparate pe baza de peste sau in loc de aperitiv.
Hermeziu ~ Mademoiselle Rose 2018
Vin petiant rose, obtinut prin cea de-a doua fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Are o culoare rose somon, fin si distins. In miros este floral la prima impresie, in gust este foarte proaspat cu note de capsuni si piersici. Temperatura de servire: 5-6°C. Asocieri culinare: preparate din peste, fructe de mare. risotto, sushi.
Hermeziu ~ Ravase Chardonnay 2018
Ravase Chardonnay este un vin alb demisec. Are o culoare galben-pai cu nuante verzui, aroma intensa, fresh, bogata in note florale, note de grapefruit, caise, citrice si note olfactive speciale. Are gust caracteristic de unt proaspat, aciditate sustinuta si persistenta foarte buna in retrogust. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: platouri lejere, peste gras sau carne de porc.
Hermeziu ~ Ravase Feteasca Neagra 2018
Hermeziu Ravase Feteasca Neagra este un vin rosu, demisec cu o culoare rosie intensa, aroma intensa, placuta, cu note fructate si note de vanilie, cafea, pruna afumata si ciocolata. Gustul are structura medie, este elegant, echilibrat, cu taninuri moi si persistenta buna. Temperatura de servire: 17-18°C. Asocieri culinare: preparate pe baza de carne rosie si branzeturi maturate.
Hermeziu ~ Ravase Feteasca Neagra Rose 2017
Vin rose, demisec cu o culoare roz intens, aroma florala, gust placut de capsune si aciditate sustinuta ce ii confera prospetime. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: preparate din carne rosie usoara, branza cu arome si mucegaiuri, ciocolata alba.
Hermeziu ~ Ravase Feteasca Regala 2019
Ravase Feteasca Regala este un vin alb demisec cu o culoare galben verzui, aroma puternica florala si gust placut de fructe cu pulpa alba. Temperatura de servire: 10-13°C. Asocieri culinare: preparate cu carne alba, peste, paste in sos alb.
Hermeziu ~ Ravase Traminer 2019
Hermeziu Ravase Traminer are o culoare alb-verzui deschis, limpede, aroma eleganta, caracterizata de note de roze si petale de trandafiri. Gustul este placut, echilibrat, fin, cu aciditate temperata. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: salate, peste usor gras, preparate pane, deserturi usoare.
Ikel ~ Ambrius Vin perlant demisec doza 0.25L
Ambrius by Ikel a fost creat in doze de 250 ml atractive si practice pentru a fi savurate cu usurinta si in siguranta. Sunt ideale pentru a fi consumate in calatorii, la petreceri, la piscina sau picnicuri. Sunt vinurile perfect adaptate noului stil de viata al societatii moderne. Acest vin de o culoare galben-verzuie este frumos structurat cu arome discrete si placute, cu un gust racoritor si proaspat. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi servit simplu sau alaturi de paste in sos alb, pizza quattro formagi sau salate.
Ikel ~ Cabernet Sauvignon & Saperavi
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Saperavi impresioneaza printr-o culoare rosie-rubinie stralucitoare, cu arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii, insotite de un gust fructuos si catifelat, urmat armonios de un postgust lung si condimentat.
Ikel ~ Feteasca Neagra
Feteasca Neagra din colectia Ikel are o culoare rosie-rubinie stralucitoare, completata cu arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii, insotita de un postgust fructuos si catifelat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se combina perfect cu bucatele din carne de vita sau porc, paste cu sosuri rosii sau branzeturile tari.
Ikel ~ Merlot & Malbec
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.
Ikel ~ Merlot rose demisec
Acest vin prezinta o culoare roz somon intens cu aroma proaspata cu nuante de fructe de padure insotita de un gust echilibrat, cu “influente” dulci si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se potriveste perfect cu bucatele din peste, fructe de mare sau branzeturi proaspete.
Joh. Jos. Prum ~ Kabinett Graacher Himmelreich 2017
Graacher Himmelreich este un vin galben-deschis, stralucitor, cu note mineral-citrice, tipice pentru Rieslingurile tinere, foarte proaspete si prezente. In ciuda tineretii sale, acest Riesling etaleaza arome minerale, bine reprezentate, incadrate de tonuri de fructe galbene si ierburi uscate. Impecabil texturat, cu atingeri mineral-acide, foarte bine echilibrate, si cu un postgust racoritor. Temperatura de servire: 10-13 °C. Asocieri culinare: carne alba, crustacee, fructe de mare, mezze, pui, salate, sushi. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda traditionala, in stilul reductiv, cu drojdii salbatice, pentru conservarea aromelor primare de fruct si pentru evidentierea caracteristicilor de clima si sol.