Vinurile Strunga provin din arealul viticol Dealurile Moldovei, in apropierea Castelului de la Miclauseni, care ne aminteste de gloria vremurilor de demult. Pamantul-mama al viilor de la Strunga are denumiri populare vechi de cateva sute de ani – Dealurile Parjolita si Calda. Legenda graieste ca insusi Pamantul ar fi facut un legamant cu primii oameni ai locului si le-a fagaduit simbria in roade bogate an de an, in schimbul muncii la camp. Iar de atunci si pana in prezent, oamenii au muncit pentru recolta de vita de vie, bucurandu-se de rasplata bogata a Pamantului. Astfel, in fiecare an, prin forta creatoare a soarelui, binecuvantarea cerului, bogatia Pamantului si aerul proaspat si puternic al padurilor am cules roadele dealurilor Calda si Parjolita si l-am facut vin. Vinul creat la Strunga are o personalitate puternica, fiind un omagiu adus traditiei locurilor, intr-o interpretare contemporana inedita. Aceasta se releva in identitatea vizuala a vinurilor din gama introductiva. Care spun o poveste in imagini prin statuetele care aduc in prim-plan Hora Trandafirilor de la Moldova (care isi are originile la Strunga) sau haiducii codrilor, din poezia lui Vasile Alecsandri, Strunga (,,In padurea de la Strunga, Sunt de cei cu pusca lunga, Care dau chioras la punga!”). Astfel, noul si vechiul, traditia si modernul se reunesc la Strunga, intr-un vin cu gust bogat, rotund si echilibrat, care duce legendele stramosilor mai departe.
Strunga ~ Reveria 2019
50,00 lei 48,00 lei
Vrei. Vrea? Mai vedem. E devreme si vibe-ul noptii e efervescent. Inca un dans, inca un pahar, fiecare picatura iti umple buzele de gust. Stii ce-ai ales. N-ai niciun regret. E cine esti tu. Your night. Your story. Care e finalul? Fiecare zi are noaptea sa. Si fiecare noapte isi cauta Reveria sa! Temperatura de servire: 4-7°C. Asocieri culinare: produse de patiserie, legume la gratar, branzeturi nematurate, pui, peste, somon, scoici, creveti.
SKU: 10028
Categorii: Rose, Vinuri, Vinuri Romanesti
Etichete: 2019, Dealul Parjolita, Feteasca Neagra, Moldova, Reveria, rose, sec, Strunga, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Strunga |
Alcool | 13,80% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rose |
Regiune | |
Tara de origine | Romania |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 4-7°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Despre Strunga
Pământul-mamă al viilor de la Strunga are denumiri populare vechi de câteva sute de ani – Dealurile Pârjolita și Calda. Legenda grăiește că însuși Pământul ar fi făcut un legământ cu primii oameni ai locului și le-a făgăduit simbria în roade bogate an de an, în schimbul muncii la câmp. Iar de atunci și până în prezent, oamenii au muncit pentru recolta de viță de vie, bucurându-se de răsplata bogată a Pământului. Astfel, în fiecare an, prin forța creatoare a soarelui, binecuvântarea cerului, bogăția Pământului și aerul proaspăt și puternic al pădurilor am cules roadele dealurilor Calda și Pârjolita și l-am făcut vin. Vinul pe care îl făurim la Strunga are o personalitate puternică, fiind un omagiu adus tradiției locurilor, într-o interpretare contemporană inedită. Aceasta se relevă în identitatea vizuală a vinurilor din gama introductivă, care spun o poveste în imagini prin statuetele care aduc în prim-plan Hora Trandafirilor de la Moldova (care își are originile la Strunga) sau haiducii codrilor, din poezia lui Vasile Alecsandri-Strunga (,,În pădurea de la Strungă, Sunt de cei cu puşca lungă, Care dau chiorâş la pungă!”). Astfel, noul și vechiul, tradiția și modernul se reunesc la Strunga, într-un vin cu gust bogat, rotund și echilibrat, care duce legendele strămoșilor mai departe.
Produse similare
Ikel ~ Saperavi
38,00 lei
Saperavi este un soi foarte cautat si apreciat. Vinul are o culoare rubinie intensa si se remarca printr-o aroma fina si complexa cu accente de prune uscate, fructe coapte si ciocolata. Iar gustul il completeaza cu note bogate de fructate negre, in timp ce postgustul este condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparatele din carne rosie, ciuperci la gratare sau chiar cu legume proaspete.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
43,00 lei
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Merlot din colectia Autentic este un vin rosu sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din arealul Codrilor Moldovei. Splendoarea sa poate fi observata inca de la inceput in culoarea rosie granat, dar si in buchetul plin de arome de coacaze negre si prune uscate. Gustul te fascineaza de la prima intalnire, datorita texturii catifelate, corpului robust si a postgustului in care se simt note finale de migdale si visine. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu carnea rosie, branzeturile maturate, BBQ sau ciocolata neagra.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon rose
38,00 lei
Vin de calitate rose sec, produs din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei, dupa o tehnologie speciala. Vinul ne incanta cu o culoare stralucitoare, profunda si vibranta. Pe scurt, este un rose trandafiriu incantator acompaniat de o aroma proaspata in care predomina notele de fructe de padure, in special murele si zmeura. Are un gust sec, delicat si suav care incanta printr-un echilibru perfect. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: salate, branzeturi proaspete, peste sau fructe de mare.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Ikel ~ Merlot & Malbec
33,00 lei
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.