Tenuta di Trinoro a fost fondata in 1992, de Andrea Franchetti, descendent al unei familii bogate din Venetia (stra-strabunicul sau, Giorgio Franchetti, a fost proprietarul faimosului palat Ca d’Oro din Venetia). Inainte de 1992, Andrea Franchetti a locuit în Bordeaux, unde a invatat arta vinificarii de la bunii sai prieteni, Jean Luc Thunevin de la Chateau Valandraud si Peter Sissek de la Domino de Pingus. Andrea Franchetti si-a luat inspiratia din Bordeaux, si intr-adevar, plantatiile lui dense si joase amintesc mai degraba de Saint Emilion si Pomerol, decat de restul Toscanei. Crama este situata la marginea satului Sarteano, in sud-estul Toscanei. Aceasta zona are un microclimat special si un sol unic, compus din argila, nisip si calcar, nu foarte diferit de ceea ce stia Franchetti din Bordeaux. Tenuta di Trinoro este situata la o altitudine de 500-700 de metri deasupra nivelului marii si este protejata de mare si de Muntele Amiata. Aceasta podgorie este speciala prin faptul ca Andrea culege in continuare manual, parcela cu parcela, asteptand ca strugurii sa se coaca exact cat trebuie, amanand culesul pana in luna noiembrie. La Tenuta di Trinoro, Franchetti a plantat soiurile de struguri din Bordeaux, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon si Petit Verdot, iar rezultatul este o serie de vinuri spectaculoase, care au incantat intreaga lume a vinului, inclusiv pe Robert Parker. Inca de inceput, vinurile lui Andrea au fost percepute drept „vinuri-cult”, datorita cantitatii mici in care erau produse, calitatii extrem de ridicate si tinutei impunatoare.
Tenuta Di Trinoro ~ Le Cupole 2015
165,00 lei
Le Cupole este un vin rosu-rubiniu stralucitor, cu note de fructe rosii coapte si condimente dulci. In gust, corpul este plin, proaspat, cu taninuri delicate si arome intens fructate. Final lung si savuros. Temperatura de servire: 15 – 18 °C. Asocieri culinare: barbeque, branzeturi, miel, paste, risotto, vanat, vita. Stil de vinificare: Fermentat 12 zile in inox. Maturat 8 luni in butoaie din stejar frantuzesc de ciclul II, III si IV, urmat de alte 11 luni in tancuri de ciment.
SKU: 10794
Categorii: Rosu, Vinuri
Etichete: 2015, Cabernet Franc, cabernet sauvignon, italia, Le Cupole, merlot, rosu, sec, Tenuta Di Trinoro, toscana, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Tenuta di Trinoro |
Alcool | 14% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 15 – 18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Ikel ~ Saperavi
38,00 lei
Saperavi este un soi foarte cautat si apreciat. Vinul are o culoare rubinie intensa si se remarca printr-o aroma fina si complexa cu accente de prune uscate, fructe coapte si ciocolata. Iar gustul il completeaza cu note bogate de fructate negre, in timp ce postgustul este condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparatele din carne rosie, ciuperci la gratare sau chiar cu legume proaspete.
Chateau Cojusna ~ Cabernet Sauvignon Carte BIB 3L
33,00 lei
Cabernet Sauvignon din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin rosu demisec. De la inceput incanta printr-o culoare rosie rubinie intensa, urmata de un nas fructat si bogat in care se regasesc arome de coacaze negre, ardei rosu gras si visine. Corpul este placut, rotund, cu note finale fructate bine conturate. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri culinare: vinul va fi in armonie perfecta in asociere cu branzeturile tari, preparate din vanat sau ciuperci la ceau cu mamaliga.
Chateau Cojusna ~ Piatra Rosie Merlot, Ancellota & Alicante
48,00 lei
Piatra Rosie este un amestec nobil din struguri de Merlot, Ancellota si Alicante, recoltati si selectionati manual. Vinul are o culoare rosie intensa, acompaniata de arome elegante si complexe de cirese si fructe de padure. Se distinge prin textura moale si catifelata, urmata de un postgust lung, cu note predominante de visine si coacaze negre. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, smochine confiate, muschi de vita la cuptor garnisit cu sparangel sau cu tocanita de ciuperci in sos rosu. Vinul a fost maturat timp de cel putin 12 luni in baricuri din lemn de stejar. Recomandam aerarea in decantor a vinului pentru o perioada de cel putin o ora inainte de consum.
Purcari ~ Rosu de Purcari
85,00 lei
Rosu de Purcari este o revelatie pentru iubitorii de vin: copt, bogat si plin de savoare. Rosu ca focul, pasional ca prima dragoste, irezistibil ca o femeie frumoasa. Are o culoare rosie-caramizie si o aroma complexa de fructe de padure, afine si prune uscate, dezvaluind discret note dulci de vanilie. Gustul fructat surprinde prin rafinament, profunzime si catifelare, urmat de un postgust prelung. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: bucate din vanat, miel si branzeturi picante Parmezan si Cheddar.
Purcari ~ Negru de Purcari
89,00 lei
Negru de Purcari este regele vinurilor rosii – nobil, cu o structura bogata si un buchet desavarsit. Cu o culoare rosie-caramizie, se remarca printr-un buchet complex si intens, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine - ce se dezvolta in timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii si sofran. Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intalnite in buchet, cu note ample de taninuri delicate si cu un postgust senzual, de lunga durata. Temperatura de servire: 18-20°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate cu mucegai nobil, rulada de cerb la cuptor, umpluta cu smochine, rulada de fazan cu piure de castane. Vinul a fost obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala si maturat timp de 18 luni in baricuri din lemn de stejar frantuzesc. Recomandam aerarea vinului in decantor timp de cel putin o ora inainte de consum.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Chateau Cojusna ~ Autentic Merlot
38,00 lei
Acest Merlot din gama Autentic este un vin de calitate sec rosu din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o culoare rubinie, cu o textura fina. Te invaluie in aroma sa de ciocolata cu prezenta scortisoarei si a rasinei pomilor fructiferi. In gust este moale, fin si corpolent, cu un postgust lung si suav. Este genul de vin care devine mai atractiv si mai gustos la temperaturi mai joase, din acest motiv se poate asocia cu mai multe preparate culinare. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, preparate din carne rosie, paste in sos rosu sau ciocolata neagra.
Ikel ~ Pinot Grigio
33,00 lei
Pinot Grigio se dezvaluie cu o culoare festiva, galben auriu cu nuante verzui si un nas exploziv cu fructe exotice. Gustul este armonios, fructat cu note finale usor picante si amarui. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se serveste perfect cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.