Brands

The Balvenie

The Balvenie

Atunci când savurezi un pahar de Balvenie, simțurile te poartă în inima Scoției, acolo unde licoarea de culoarea ambrei prinde viață. Povestea Balvenie a început în anul 1892, când William Grant transforma Balvenie New House dintr-o clădire abandonată în ceea ce avea să fie, doar un an mai târziu, distileria cu același nume. Astfel, data de 1 mai 1893 marchează începutul producției de whisky-ului Balvenie, care a rămas până astăzi o băutură emblematică.

Povestea impresionantă a whisky-ului scoțian este construită atât prin locul pitoresc în care ia naștere, cât și prin grija și atenția acordate pentru procesul de producție. Ce face ca legendarul Balvenie să fie cu adevărat unic este faptul că orzul folosit pentru preparare este cultivat cu unicul scop de a fi baza whisky-ului Balvenie. Apoi, drumul până la produsul final continuă cu folosirea tehnicii tradiționale a podelei pentru a obține malțul. Aura inedită care învăluie Balvenie este dată și de faptul că este și unica fabrică de whisky care dispune de o echipă de arămari și căldărari, mereu acolo pentru a se asigura de calitatea procesului de distilare.

Farmecul Balvenie este dus mai departe prin procesul de maturare, sub atenta supraveghere și pricepere a maestrului David C. Stewart. Acesta se îngrijește de fiecare picătură de whisky încă din anul 1974, devenind cel mai longeviv malt master din istoria whisky-ului scoțian. Pasiunea sa a fost de asemenea desăvârșită prin inovațiile aduse creării whisky-ului. Astfel, David C. Stewart a fost primul care experimentat maturarea în butoaie din două tipuri diferite de lemn, în mod succesiv, tehnica ce a rămas în istorie cu denumirea de “finishing” (finisare, desăvârșire).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.