The Iconic Estate, membru al Alexandrion Group, detine peste 255 de hectare cu vita de vie podgoriile Dealu Mare si Murfatlar, doua dintre regiunile cu cel mai mare potential pentru creatia de vinuri de calitate superioara. Calitatea vinurilor este exprimata in colectiile proprii precum Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Alba, Byzantium si altele care s-au remarcat la concursuri locale si internationale cu rezultate notabile.
The Iconic Estate ~ Kronos Pinot Noir 2015
50,00 lei
Un vin remarcabil, de un rubiniu stralucitor, in care aromele intense de coacaze rosii si cirese coapte se impletesc cu cele de prune si ierburi uscate. Maturarea lenta a vinului in baricuri din stejar frantuzesc completeaza buchetul de arome cu note discrete de vanilie si scortisoara.
Temperatura de servire: 16-18˚C.
Asocieri culinare: peste la gratar, miel, curcan sau preparate din rata.
Recomandam decantarea vinului pentru cel putin o ora inainte de consum.
SKU: 10381
Categorii: Rosu, Vinuri, Vinuri Romanesti
Etichete: Dealu Mare, Dealurile Munteniei, Kronos, Kronos Pinot Noir, monovarietal, pinot, Pinot Noir, sec, The Iconic Estate, vin, vin rosu, vin sec
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | The Iconic Estate |
Alcool | 13% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | rosu |
Regiune | |
Tara de origine | Romania |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 16-18°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon rose
38,00 lei
Vin de calitate rose sec, produs din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei, dupa o tehnologie speciala. Vinul ne incanta cu o culoare stralucitoare, profunda si vibranta. Pe scurt, este un rose trandafiriu incantator acompaniat de o aroma proaspata in care predomina notele de fructe de padure, in special murele si zmeura. Are un gust sec, delicat si suav care incanta printr-un echilibru perfect. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: salate, branzeturi proaspete, peste sau fructe de mare.
Jelna ~ Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc
32,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc este un vin stralucitor, avand o culoare verzuie. Nasul abunda in note generoase de ardei gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul "scent de pipi du-chat". Gustul prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: fillet de cod cu sparanghel, salate cu crustacee sau branzeturi tinere.
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Ikel ~ Merlot & Malbec
33,00 lei
Asamblajul rosu din Merlot si Malbec incanta de la inceput printr-o culoare rosie rubinie stralucitoare, a carei seductie este completata de arome de fructe de padure si nuante delicate de mirodenii. Postgustul este lung si catifelat, usor gemos. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se completeaza perfect cu bucatele din carne de vita sau porc si branzeturi tari.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.