Fondata in 1848, Crama Tiefenbrunner Schlosskellerei Turmhof a fost denumita dupa vechiul castel care gazduieste familia Tiefenbrunner. Crama este localizata in Entiklar, un catun care apartine de orasul Kurtatsch din provincia Bozen – Tirolul de Sud, in Alpii Italieni. Herbert Tiefenbrunner si fiul sau, Christof, sunt experti in producerea de vin, mentinand un control total asupra tuturor operatiunilor, de la cules, pana la procesul de vinificare. Sunt produse aproximativ 750.000 de sticle pe an, dintre care 70% de vin alb, iar restul de 30% de vin rosu. Podgoriile Tiefenbrunner sunt localizate de-a lungul Südtiroler Weinstrasse, Drumul Vinului din Tirolul de Sud, intr-una dintre cele mai frumoase zone viticole din Alto Adige. Viile sunt crescute mai ales pe versantii muntilor din jurul Castelului Turmhof, dar o parte dintre ele sunt localizate si in zonele mai joase ale vaii. Pantele orientate spre sud si solurile fertile argilo-nisipoase reprezinta cel mai bun mediu pentru producerea unor vinuri de cea mai inalta calitate. Climatul mediteranean, cu ploi moderate si vant rece in timpul serii, este caracterizat de diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte, asigurand astfel conditiile ideale pentru coacerea strugurilor.
Tiefenbrunner ~ Merus Chardonnay 2019
69,00 lei
Un vin galben-stralucitor, cu reflexii verzui si note placute florale, dar si exotice, fructate specifice soiului. Gustul este usor condimentat, bine structurat, corpolent si cu postgust de durata.Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: peste, paste, risotto, fructe de mare, crustacee, legume, carne alba. Stil de vinificare: Fermentat la temperatura constanta de 20°C in inox si maturat pe drojdii fine 4 luni in tancuri de ciment.
SKU: 10836
Categorii: Alb, Vinuri
Etichete: 2019, alb, chardonnay, italia, Merus, sec, Tiefenbrunner, Trentino Alto-Adige, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Tiefenbrunner |
Alcool | 13% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 6-8°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Vinohora Rose Feteasca Neagra & Montepulciano
44,00 lei
Blendul rose din colectia Vinohora reprezinta o hora moldo-italiana, care uneste armonia de Feteasca Neagra si inima zburdalnica a italianului Montepulciano. Aroma catifelata dominata de piersic, cirese si zmeura imbogateste corpolenta vinului. Gustul este plin si fructuos, cu note de vanilie. Impresioneaza prin persistenta, un postgust indelungat si o aciditate placuta. Temperatura de servire: 10 - 12 °С. Asocieri culinare: aperitive fine, branzeturi aromate si preparate de peste.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
38,00 lei
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Chateau Cojusna ~ Piatra Rosie Merlot, Ancellota & Alicante
48,00 lei
Piatra Rosie este un amestec nobil din struguri de Merlot, Ancellota si Alicante, recoltati si selectionati manual. Vinul are o culoare rosie intensa, acompaniata de arome elegante si complexe de cirese si fructe de padure. Se distinge prin textura moale si catifelata, urmata de un postgust lung, cu note predominante de visine si coacaze negre. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, smochine confiate, muschi de vita la cuptor garnisit cu sparangel sau cu tocanita de ciuperci in sos rosu. Vinul a fost maturat timp de cel putin 12 luni in baricuri din lemn de stejar. Recomandam aerarea in decantor a vinului pentru o perioada de cel putin o ora inainte de consum.
Paul Jaboulet Aine ~ Syrah 2017
53,00 lei
Un vin rosu intens, stralucitor, cu tente albastrui. Nasul ofera note elegante si delicate de coacaze si lemn dulce, cu tonuri subtile de ardei verde si lemn crud. Gustul are structura taninoasa catifelata, cu textura suculenta, foarte bine echilibrata. Temperatura de servire: 15-18 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, charcuterie, ciuperci, curcan, hamburger, paste, porc, rata, salamuri proaspete. Vinificat si maturat in tancuri de inox.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
33,00 lei
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Dealu’ Negru by Jelna ~ Pinot Noir Wild Yeast
60,00 lei
In pahar vinul are o culoare rosie deschisa, rubinie, ulterior dezvaluind la nivel olfactiv note proaspete de cirese si visine, precum si note "decandente" de muscata, urzica si carne de vita caramelizata. In timp ce pe palat impresioneaza prin eleganta, delicatete si tinuta moale si catifelata. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: steak de vita in sange, cotlet de berbecut sau branzeturi maturate.
Ikel ~ Chardonnay
33,00 lei
Eticheta de Chardonnay din colectia Ikel impresioneaza de la inceput printr-o culoare “festiva” galben deschisa cu nuante verzui si arome de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat cu note finale usor picante. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: se asociaza minunat cu bucatele din peste, fructele de mare sau alte gustari reci.