Villa Sandi este o crama cunoscuta atat pentru vinurile sale de top, cat si pentru legatura culturala profunda pe care o are cu regiunea Veneto. In centrul proprietatii se afla un palat (villa) din secolul al XVII-lea, cu structura neoclasica, cu coloane, inconjurat de vegetatie luxurianta – o combinatie de arta si agricultura care a caracterizat peisajul venetian timp de secole. Detinut de familia Moretti Polegato, palatul este sediul central al cramei Villa Sandi, locul in care de-a lungul mai multor generatii, traditia straveche a vinificarii a fost transmisa din tata in fiu. Beneficiind de terenuri potrivite atat pentru cultivarea soiurilor albe, cat si a celor rosii, Villa Sandi produce vinuri pentru toate ocaziile – de la accesibilitatea spumantului Prosecco DOC, la Valdobbiadene Proseco Superiore DOCG si pana la specialul Cartizze, un vin produs in inima faimoasei regiuni Valdobbiadene Prosecco. Folosind o tehnica de productie unica, „la cerere”, Villa Sandi se asigura ca Prosecco-ul pe care il produce e intotdeauna proaspat si intens. In opozitie cu fermentarea si imbutelierea imediate, Villa Sandi ingheata mustul pentru Prosecco, mentinandu-l la 0°C atata timp cat este nevoie. La momentul potrivit, mustul este adus la 15-16°C, se adauga culturile de drojdie, apoi au loc procesele de fermentare si imbuteliere. Aceasta tehnica garanteaza faptul ca fiecare sticla de Prosecco Villa Sandi isi mentine prospetimea, precum si notele florale si fructate specifice acestui tip de spumant.
Villa Sandi ~ Ribolla Giala Brut 2016
85,00 lei
Un vin spumant galben-pai stralucitor, cu perlaj fin si persistent. In nas se ragasesc note florale, cu accente de coaja de paine. Gustul este sec, cu prospetime atragatoare, mineralitate impresionanta si postgust persistent, lung si aromat. Temperatura de servire: 6-9 °C. Asocieri culinare: antipasti, branzeturi, carne alba, carpaccio, fructe de mare, mancare asiatica, mezze, salate. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda “Charmat lungo” (12 luni de fermentatie secundara si maturare in autoclave).
SKU: 10901
Categorii: Spumant, Vinuri
Etichete: 2016, alb, italia, Ribolla Giala Brut, Ribolla Gialla, spumant, Veneto, Villa Sandi, vin
Informații suplimentare
Greutate | 1.05 kg |
---|---|
Cantitate | 0.75L |
Brand | Villa Sandi |
Alcool | 12% |
Tip produs | Vin |
Stil | |
Culoare | Alb |
Regiune | |
Tara de origine | Italia |
An vechime | |
Soiuri | |
Temperatura de servire | 6 – 9°C |
Recomandari de consum | Consumati cu moderatie |
Mentiuni legale | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Produse similare
Purcari ~ Viorica de Purcari
36,00 lei
Vinul Viorica este obtinut integral din struguri alesi din soiul omonim, recoltati manual si vinificati prin metoda traditionala. Vinul alb Viorica de Purcari este o explozie senzorială: are aroma de flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil. Culoarea aurie, cu nuante stralucitoare de chihlimbar se completează minunat cu gustul sau echilibrat, catifelat si savoarea fina. Viorica cucereste prin aroma complexa si finetea subtila. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: scovergi cu branza si marar, salate, paste cu ton in sos alb sau preparate din carne de pui sau crucan.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon rose
38,00 lei
Vin de calitate rose sec, produs din struguri recoltati de pe podgoriile din zona Codrilor Moldovei, dupa o tehnologie speciala. Vinul ne incanta cu o culoare stralucitoare, profunda si vibranta. Pe scurt, este un rose trandafiriu incantator acompaniat de o aroma proaspata in care predomina notele de fructe de padure, in special murele si zmeura. Are un gust sec, delicat si suav care incanta printr-un echilibru perfect. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: salate, branzeturi proaspete, peste sau fructe de mare.
Purcari ~ Alb de Purcari
81,00 lei
Alb de Purcari - senzual, usor, catifelat - iti seduce simturile asemenea primei iubiri. Cu o culoare aurie deschisa, are o aroma complexa de fructe dulci, cu nuante fine de miere si cu note de mirodenii pe final. Gustul plin, fructat, este bine echilibrat cu accentele ample, dar delicate de stejar. Aciditatea este bine conturata, prelungindu-se in postgustul remarcabil. Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: branzeturi semi-maturate cu crusta; file de morun cu sparanghel si sos olandez sau cu mancarea favorita. Vinul a fost maturat timp de 6 luni in barrique din stejar frantuzesc.
Chateau Cojusna ~ Autentic Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
43,00 lei
Asamblajul din Cabernet Sauvignon si Merlot din colectia Autentic este un vin rosu sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din arealul Codrilor Moldovei. Splendoarea sa poate fi observata inca de la inceput in culoarea rosie granat, dar si in buchetul plin de arome de coacaze negre si prune uscate. Gustul te fascineaza de la prima intalnire, datorita texturii catifelate, corpului robust si a postgustului in care se simt note finale de migdale si visine. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu carnea rosie, branzeturile maturate, BBQ sau ciocolata neagra.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
38,00 lei
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Ikel ~ Saperavi
38,00 lei
Saperavi este un soi foarte cautat si apreciat. Vinul are o culoare rubinie intensa si se remarca printr-o aroma fina si complexa cu accente de prune uscate, fructe coapte si ciocolata. Iar gustul il completeaza cu note bogate de fructate negre, in timp ce postgustul este condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparatele din carne rosie, ciuperci la gratare sau chiar cu legume proaspete.
Chateau Cojusna ~ Piatra Rosie Merlot, Ancellota & Alicante
48,00 lei
Piatra Rosie este un amestec nobil din struguri de Merlot, Ancellota si Alicante, recoltati si selectionati manual. Vinul are o culoare rosie intensa, acompaniata de arome elegante si complexe de cirese si fructe de padure. Se distinge prin textura moale si catifelata, urmata de un postgust lung, cu note predominante de visine si coacaze negre. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: branzeturi maturate, smochine confiate, muschi de vita la cuptor garnisit cu sparangel sau cu tocanita de ciuperci in sos rosu. Vinul a fost maturat timp de cel putin 12 luni in baricuri din lemn de stejar. Recomandam aerarea in decantor a vinului pentru o perioada de cel putin o ora inainte de consum.
Jelna ~ Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc
32,00 lei
Jelna Sauvignon Blanc este un vin stralucitor, avand o culoare verzuie. Nasul abunda in note generoase de ardei gras, iarba proaspat cosita, lamaie si clasicul "scent de pipi du-chat". Gustul prezinta un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasa, precum si o paleta aromatica tipica de Sauvignon Blanc. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: fillet de cod cu sparanghel, salate cu crustacee sau branzeturi tinere.