VINUL ALB

Vinurile albe pot fi create atat din soiurile albe, cat şi din cele rosii. Iar calitatea unui vin alb poate fi identificata in echilibrul dintre culoare, procentajul alcoolic, aciditate si profilul aromatic. In cazul vinurilor albe cu rest de zahar, demidulci sau dulci, putem vorbi si despre potentialul de invechire in sticla, iar indicatorul calitativ este “masurat” in balansul dintre “dulceata” ce provine doar din struguri si aciditate. Indiferent de stilul de vinificare, cele mai des intalnite arome din vinurile sunt cele de suc de limeta, coaja de lamaie, mere, piersici, caise, gutuie, nectarine sau fructe exotice. Iar pentru a fi savurate la adevaratul lor potential, recomandam savurarea lor la temperatura de 6-8°C. In cazul vinurilor albe, mai mature si de desert putem vorbi si despre o temperatura de servire situata intre 8-10°C.

Afișez 1–24 din 160 de rezultate

Filtru
Închide

Gramofon ~ Chardonnay

41,00 lei
Un Chardonnay desavarsit, cu o aciditate echilibrata ce se imbina perfect cu notele surprinzatoare de fructe coapte, impreuna oferind o experienta a gustului foarte rafinata ce merita pe deplin incercata. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: completeaza cu eleganta preparatele pe baza de foie gras sau carne de rata. Un echilibru pentru sosurile demiglace si un potentiator foarte potrivit pentru piureurile sau supe crema de radacinoase.
Închide

Gramofon ~ Sauvignon Blanc

41,00 lei
Un Sauvignon Blanc palpitant, ce te poarta intr-o calatorie savuroasa de-a lungul notelor tipice de citrice si iarba verde, pentru ca mai apoi sa surprinda prin arome intens florale si tropicale Temperatura de servire: 6-8°C Asocieri culinare: vinul de fata este o excelenta companie preparatelor de trufe albe, alaturi de salate cu fructe de mare sau preparatelor din carne alba.
Închide

Gramofon ~ Virtuoz Feteasca Regala

26,00 lei
Feteasca Regala din gama Virtuoz este un vin care debuteaza cu culoare galben pai cu nuanțe verzui. Un vin alb sec, proaspat si racoros, cu un echilibru fin de arome fructate, florale si citrice. Postgustul te duce cu gandul la mirosul florilor de camp. Un vin cu o aciditate mai ridicata, benefica pentru un vin tanar. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: un excelent companion al preparatelor din carne de pasare sau peste gatite la gratar, sosurilor pe baza de fructe coapte si pastelor gatite cu branzeturi proaspete de tipul ricotta.
Închide

Vincon ~ Comoara Pivnitei Tamaioasa Romaneasca 2011

57,00 lei
Tamaioasa Romaneasca este vedeta Podgoriei Husi, un vin aromat si dulce, maturat cativa ani – intai in budane de stejar si apoi in sticle. Inca din pahar, vinul este seducator prin culoarea sa galben aurie, stralucitarea, acompaniata olfactiv de un buchet complex de fructe galbene supracoapte, cu note de fagure de miere si propolis. In timp ce palat, vinul dezvolta note complexe de fagure de miere, flori de salcam alaturi de note finale de busuioc si miez de nuca in postgust. Temperatura de servire: 7-8°C. Asocieri culinare: foie gras, preparate din carne caramelizata, deserturi cu caramel sau ciocolata alba.
Închide

Vincon ~ Egregio Chardonnay

29,00 lei
Chardonnay este un vin sec de exceptie, maturat cel putin 2 luni in barrique si invechit in sticle inca jumatate de an inainte sa ajunga in paharul tau. Vinul capata astfel cele mai intense arome: mar verde, citrice, fructul pasiunii, note florale de iasomie. In timp ce gustativ se simte catifelat, rotund cu note sublime de mere verzi, citrice si un postgust lung in care predomina untul. Temperatura de servire: 8-9°C. Asocieri culinare: antreuri, feluri principale din carne de pasare, fructe de mare si peste, salate, preparate din legume sau orez.
Închide

Vincon ~ Egregio Tamaioasa Romaneasca dulce

29,00 lei
Tamaioasa Romaneasca este vinul care a decantat si rafinat notele olfactive ale dulcetii din petale de trandafir. Unicitatea sa aromatica si echilibrul vinului sunt doar doua dintre motivele pentru care acestui vin i-au fost conferite multiple medalii la competiţiile de profil. Suita olfactiva continua cu aromele iasomie, musetel, menta si busuioc, in timp ce in gust se simte echilibrul perfect dintre “dulceata” si aciditate, completat printr-un postgust lung in care predomina aromele de miere si menta. Temperatura de servire: 10-11°C. Asocieri culinare: aperitive, feluri principale pe baza de carne alba, deserturi cu specific oriental sau preparate traditionale romanesti.
Închide

Vincon ~ Mirabilis Machina ~ Blanc de Noir. Pinot Noir

51,00 lei
Acest vin te invita sa te lasi cucerit de savoarea fiecarei picaturi care evidentiaza incredibile contraste: strugurii negri sunt vinificati in alb, notele dulci si fructate de fragi si pere sunt desavarsite de notele acrisoare de agrise, iar notele condimentate de ghimbir sunt completate perfect de cele de coaja de portocala confiata. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: salate, meniuri din peste slab sau crustacee (creveti, scoici, homar, langusta).
Închide

Vincon ~ Oenoteca Muscat Ottonel 2012

39,00 lei
Muscat Ottonel este un vin sec complex, din struguri culesi si sortati manual, din podgoria Panciu. Maturat si invechit in sticle cel putin 18 luni, vinul s-a “imbogatit” cu arome de fructe exotice, cu note de trandafiri, tei si musetel. In gust vinul este bogat, amplu, citric, cu o buna aciditate si un postgust lung. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se asociaza perfect cu preparate din peste si fructe de mare, dar si la meniuri cu carne alba.
-4%
Închide

Cricova ~ Orasul Subteran Viorica

23,00 lei 22,00 lei
Acest vin este creat dintr-un soi pur moldovenesc si reprezinta cartea de vizita a Republicii Moldova. Se deosebeste printr-un buchet expresiv si intens. “Viorica” de la Cricova este un vin elegant, suplu si proaspat. In pahar incanta printr-o culoare galben-verzuie stralucitoare, urmata de un nas care abunda in arome de busuioc, flori de salcam si gutui. Gustul este proaspat, suplu, dar complex cu un postgust mediu cu note fructate. Temperatura de servire: 10-12°C. Asocieri culinare: pui, branzeturi tinere sau placinte cu branza dulce.
Închide

Domeniile Davidescu ~ Aligote & Muscat Ottonel

34,00 lei
Asamblajul din Aligote si Muscat Ottonel inspira printr-o culoare galben pai cu nuante aurii. In nas predomina aromele de floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt si litchi. Gustul este sec, proaspat, floral, usor citric si mineral cu un postgust de lunga durata. Temperatura de servire: 12-14 ̊C. Asocieri culinare: Curry de pește cu migdale, caracatita aromata la gratar, file de biban la cuptor, piept de pui cu sos Dijon.
Închide

Domeniile Davidescu ~ Sauvignon Blanc & Riesling

34,00 lei
Vinul debuteaza in nuante galben pai, cu note sublime de limeta, grapefruit si kiwi. Pe palat vinul se simte proaspat, cu aciditate echilibrata, rotund si fructat. Postgustul este mediu, placut, cu note finale de piersica alba. Temperatura de servire: 12-14°C. Asocieri culinare: stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, pui crocant.
Închide

Domeniile Davidescu ~ Viorica & Pinot Grigio

34,00 lei
Obtinut dintr-un soi autohton si unul international, vinul are o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul este exploziv cu arome de miere de albine, flori de salcam cu note de piersica galbena si pepene galben. Pe palat vinul se simte sec, proaspat, cu aciditate echilibrata, rotund, fructat si postgust lung cu note finale de piersica galbena. Temperatura de servire: 12-14°C. Asocieri culinare: stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveti in sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vita.
-6%
Închide

Strunga ~ Chardonnay Barrique

50,00 lei 47,00 lei
Strunga Chardonnay Barrique este un vin cu o culoare galben aurie stralucitoare si arome delicioase de pepene galben, fructe citrice si fructe tomnatice supracoapte. Gustul este rotund, bine echilibrat si cu un postgust lung cu note finale de banane si vanilie. Vinul a fost maturat in baricuri din lemn de stejar si a fost produs intr-o editie limitata de #800 de sticle. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: preparate din carne de pasare, paste in sos alb sau salate cu fructe de mare.
Închide

Alamos Catena Wines ~ Alamos Chardonnay 2018

55,00 lei
Un vin galben-pai, cu reflexii verzui. Buchetul ofera note de fructe tropicale coapte, citrice si note florale. Gustul este corpolent, bogat, cu arome concentrate de pere coapte, smochine si usoare arome de vanilie si lemn. Finalul este curat si proaspat cu aciditate vie. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carne alba, ciuperci, fructe de mare, peste. Stil de vinificare: Temperatura medie de fermentare: 14ºC. Maturat pentru 6-9 luni in stejar frantuzesc si american. Contact prelungit cu drojdiile cu battonage regulat.
-8%
Închide

Alira ~ Flamma Sauvignon Blanc

25,00 lei 23,00 lei
Alira Sauvignon Blanc exprima o simfonie de arome florale si fructate, specifice soiului, desavarsind un vin complet. Senzatia este de vin exotic, echilibrat, cu o aciditate care va racori in zilele toride de vara. Creat special pentru a emana prospetime si placere, acest vin, prin structura sa echilibrata, permite o asezonare culinara vasta, de la bucataria franceza la cea asiatica. Temperatura de servire: 6-8°C.
-5%
Închide

Alira ~ Sauvignon Blanc 2019

39,00 lei 37,00 lei
Alira Sauvignon Blanc etaleaza note vibrante de flori de soc, fan proaspat cosit si ananas. Cu o structura vivace memorabila, Alira Sauvignon Blanc se remarca printr-o armonie desavarsita intre prospetime si eleganta. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma simplu sau alaturi de branza de capra, sushi sau salata Caesar.
-4%
Închide

Avincis ~ Cramposie Selectionata 2019

49,00 lei 47,00 lei
Cramposia este unul dintre putine soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor pana astazi. Varianta de Cramposie Selectionata create de Avincis incanta de la inceput printr-o culoare galben verzuie pala, acompaniata de un nas proaspat cu note de flori de tei si mar verde. In gust, vinul este sec, proaspat si mineral cu aciditate crescuta specifica si arome predominante de pere si caise. Postgustul este mediu, placut si delicat cu note finale vegetale. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate servi simplu sau cu antreuri de tip antipasti, peste sau fructe de mare.
-6%
Închide

Avincis ~ Cuvée Petit Sauvignon Blanc 2018

48,00 lei 45,00 lei
Calitatile acestui soi sunt bine cunoscute in toata lumea, iar potentialul regiunii Dragasani confera toate premisele pentru a crea un Sauvignon Blanc unic. Culoarea sa este galben aurie cu reflexii verzui, acompaniata de arome ardei verde si agrise coapte. Gust este sec, proaspat si indica un nivel crescut de aciditate si mineralitate specific soiului. Pentru a-i adauga mai multa complexitate, o parte din acest vin a fost fermentat si maturat in butoaie de stejar timp de 8 luni. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: pui cu legume la gratar, salate, branzeturi tinere.
-4%
Închide

Avincis ~ Domnul de Roua Alb 2018

23,00 lei 22,00 lei
“Domnul de Roua” spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un indragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii. Vinul are o culoare galben-verzuie deschisa, acompaniata de arome de citrice, fructe albe si flori de camp. In gust, vinul este sec, tanar si cu aciditate crescuta, in care predomina arome bine conturate de mere verzi si fructe exotice. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: salate proaspete cu fructe de mare, creveti in sos de lamaie sau branzeturi tinere.
-5%
Închide

Avincis ~ Feteasca Regala & Pinot Gris 2019

60,00 lei 57,00 lei
Un mariaj alb compus din Feteasca Regala si Pinot Gris care se dezvaluie in pahar printr-o culoare galben aurie deschisa, urmata de arome de flori de camp si caise. Gustul este sec, savuros cu note finale prelungi de fructe galben bine coapte. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: branzeturi de capra, salate sau curry de pui.
Închide

Bodega Catena Zapata ~ Catena Chardonnay 2017

75,00 lei
Un vin galben-pai intens, cu reflexii verzui. Buchetul ofera note concentrate de citrice coapte, miere, fructe tropicale, piersici, flori albe si vanilie. In gust, aromele de citrice si fructe cu sambure domina palatul, urmate de note de pere, pepene copt, condimente dulci si stejar. Finalul este proaspat si mineral. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carpaccio, crustacee, fructe de mare, peste, pui, risotto. Stil de vinificare: Fermentat pe drojdii naturale fine, in stejar si inox. Maturat pentru 10 luni in stejar frantuzesc (ciclul I, II si III). 40% nu trece prin fermentatia malolactica.
Închide

Ca dei Frati ~ I Frati 2019

77,00 lei
Un vin galben-auriu pal. Buchetul este concentrat dar proaspat, cu note de flori albe, piersici si lamai coapte. Gustul este echilibrat, cu savoare intensa si aciditate. Temperatura de servire: 7-10 °C. Asocieri culinare: paste, peste. Stil de vinificare: Maturat pentru 6 luni in inox pe drojdii, urmate de 2 luni in sticla.
Închide

Ca dei Frati ~ Pratto 2018 Benaco Bresciano

109,00 lei
Un vin galben pal, cu note de fructe tropicale, insotite de accente minerale si vegetale. Gustul are textura densa, senzatie usor dulce, aciditate buna, echilibru perfect, final lung, cu savoare florala si minerala. Temperatura de servire: 7-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, branzeturi, paste, peste. Stil de vinificare: Maturat timp de 12 luni in "barriques" pentru Turbiana si Chardonnay si in inox pentru Sauvignon. Asamblajul este realizat chiar inainte de imbuteliere. Invechit timp de 6 luni in sticla inainte de lansare.
Închide

Ca dei Frati ~ Tre Filer 2017

90,00 lei
Un vin galben-auriu intens, cu note intense de caise confiate, miere, alune si vanilie. Gustul are textura delicata, oferind o senzatie dulce echilibrata si un final lung, cu savoare fructata. Temperatura de servire: 7-9 °C. Asocieri culinare: branzeturi, deserturi, foie gras. Stil de vinificare: 12 luni in butoaie de stejar Allier, urmate de 12 luni in sticla.