Vin Alb
Cricova ~ Orasul Subteran Viorica
Acest vin este creat dintr-un soi pur moldovenesc si reprezinta cartea de vizita a Republicii Moldova. Se deosebeste printr-un buchet expresiv si intens. “Viorica” de la Cricova este un vin elegant, suplu si proaspat. In pahar incanta printr-o culoare galben-verzuie stralucitoare, urmata de un nas care abunda in arome de busuioc, flori de salcam si gutui. Gustul este proaspat, suplu, dar complex cu un postgust mediu cu note fructate.
Temperatura de servire: 10-12°C.
Asocieri culinare: pui, branzeturi tinere sau placinte cu branza dulce.
Domeniile Davidescu ~ Aligote & Muscat Ottonel
Asamblajul din Aligote si Muscat Ottonel inspira printr-o culoare galben pai cu nuante aurii. In nas predomina aromele de floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt si litchi. Gustul este sec, proaspat, floral, usor citric si mineral cu un postgust de lunga durata.
Temperatura de servire: 12-14 ̊C.
Asocieri culinare: Curry de pește cu migdale, caracatita aromata la gratar, file de biban la cuptor, piept de pui cu sos Dijon.
Domeniile Davidescu ~ Sauvignon Blanc & Riesling
Vinul debuteaza in nuante galben pai, cu note sublime de limeta, grapefruit si kiwi. Pe palat vinul se simte proaspat, cu aciditate echilibrata, rotund si fructat. Postgustul este mediu, placut, cu note finale de piersica alba.
Temperatura de servire: 12-14°C.
Asocieri culinare: stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, pui crocant.
Domeniile Davidescu ~ Viorica & Pinot Grigio
Obtinut dintr-un soi autohton si unul international, vinul are o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul este exploziv cu arome de miere de albine, flori de salcam cu note de piersica galbena si pepene galben. Pe palat vinul se simte sec, proaspat, cu aciditate echilibrata, rotund, fructat si postgust lung cu note finale de piersica galbena.
Temperatura de servire: 12-14°C.
Asocieri culinare: stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveti in sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vita.
Alamos Catena Wines ~ Alamos Chardonnay 2018
Un vin galben-pai, cu reflexii verzui. Buchetul ofera note de fructe tropicale coapte, citrice si note florale. Gustul este corpolent, bogat, cu arome concentrate de pere coapte, smochine si usoare arome de vanilie si lemn. Finalul este curat si proaspat cu aciditate vie. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carne alba, ciuperci, fructe de mare, peste. Stil de vinificare: Temperatura medie de fermentare: 14ºC. Maturat pentru 6-9 luni in stejar frantuzesc si american. Contact prelungit cu drojdiile cu battonage regulat.
Alira ~ Flamma Sauvignon Blanc
Alira Sauvignon Blanc exprima o simfonie de arome florale si fructate, specifice soiului, desavarsind un vin complet. Senzatia este de vin exotic, echilibrat, cu o aciditate care va racori in zilele toride de vara. Creat special pentru a emana prospetime si placere, acest vin, prin structura sa echilibrata, permite o asezonare culinara vasta, de la bucataria franceza la cea asiatica. Temperatura de servire: 6-8°C.
Alira ~ Sauvignon Blanc 2019
Alira Sauvignon Blanc etaleaza note vibrante de flori de soc, fan proaspat cosit si ananas. Cu o structura vivace memorabila, Alira Sauvignon Blanc se remarca printr-o armonie desavarsita intre prospetime si eleganta.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocieri culinare: se poate consuma simplu sau alaturi de branza de capra, sushi sau salata Caesar.
Avincis ~ Cramposie Selectionata 2019
Cramposia este unul dintre putine soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor pana astazi. Varianta de Cramposie Selectionata create de Avincis incanta de la inceput printr-o culoare galben verzuie pala, acompaniata de un nas proaspat cu note de flori de tei si mar verde. In gust, vinul este sec, proaspat si mineral cu aciditate crescuta specifica si arome predominante de pere si caise. Postgustul este mediu, placut si delicat cu note finale vegetale.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocieri culinare: se poate servi simplu sau cu antreuri de tip antipasti, peste sau fructe de mare.
Avincis ~ Cuvée Petit Sauvignon Blanc 2018
Calitatile acestui soi sunt bine cunoscute in toata lumea, iar potentialul regiunii Dragasani confera toate premisele pentru a crea un Sauvignon Blanc unic. Culoarea sa este galben aurie cu reflexii verzui, acompaniata de arome ardei verde si agrise coapte. Gust este sec, proaspat si indica un nivel crescut de aciditate si mineralitate specific soiului. Pentru a-i adauga mai multa complexitate, o parte din acest vin a fost fermentat si maturat in butoaie de stejar timp de 8 luni. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: pui cu legume la gratar, salate, branzeturi tinere.
Avincis ~ Domnul de Roua Alb 2018
“Domnul de Roua” spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un indragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii. Vinul are o culoare galben-verzuie deschisa, acompaniata de arome de citrice, fructe albe si flori de camp. In gust, vinul este sec, tanar si cu aciditate crescuta, in care predomina arome bine conturate de mere verzi si fructe exotice.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocieri culinare: salate proaspete cu fructe de mare, creveti in sos de lamaie sau branzeturi tinere.
Avincis ~ Feteasca Regala & Pinot Gris 2019
Un mariaj alb compus din Feteasca Regala si Pinot Gris care se dezvaluie in pahar printr-o culoare galben aurie deschisa, urmata de arome de flori de camp si caise. Gustul este sec, savuros cu note finale prelungi de fructe galben bine coapte.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocieri culinare: branzeturi de capra, salate sau curry de pui.
Bodega Catena Zapata ~ Catena Chardonnay 2017
Un vin galben-pai intens, cu reflexii verzui. Buchetul ofera note concentrate de citrice coapte, miere, fructe tropicale, piersici, flori albe si vanilie. In gust, aromele de citrice si fructe cu sambure domina palatul, urmate de note de pere, pepene copt, condimente dulci si stejar. Finalul este proaspat si mineral. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: carpaccio, crustacee, fructe de mare, peste, pui, risotto. Stil de vinificare: Fermentat pe drojdii naturale fine, in stejar si inox. Maturat pentru 10 luni in stejar frantuzesc (ciclul I, II si III). 40% nu trece prin fermentatia malolactica.
Ca’Marcanda ~ Vistamare 2018
Vistamare este un vin de culoare galben-pai, cu reflexii verzui si note intense de flori de salcam si tei. Prezenta soiului Fiano in asamblaj aduce un plus de prospetime si note de feriga, mosc si menta. Gustul este proaspat si condensat, cu arome de bergamota, pere, nectarine si coacaze albe. In timp, capata caracter mineral si condimentat, cu arome de cremene, rozmarin si sofran. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: peste, fructe de mare, antreuri. Stil de vinificare: Vermentino a fost fermentat in tancuri de inox, in timp ce Viognier a fost maturat in lemn de stejar, o parte din cantitate fiind maturata pe drojdii.
Cantina Santa Maria La Palma ~ Aragosta 2019 Vermentino di Sardegna
Un vin galben-pai cu tente verzulii si note delicate si proaspete de mere coapte. Gustul este proaspat, catifelat, cu arome placute de migdale ce persista pe final. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antipasti, crustacee, fructe de mare, homar, mancare asiatica, paste, peste, sufleuri.
Casas del Bosque ~ Late Harvest Reserva 2017
Galben auriu deschis. Arome de creme brulee, coaja de mandarine si caise. Arome de nuci, migdale prajite si miere. Aciditate vie ce confera o structura excelenta si lungime vinului. Temperatură servire: 8 - 10°C. Asocieri culinare:brânzeturi, deserturi, foie gras. Stil de vinificare: Fermentat pentru 5 saptamani in stejar frantuzesc (ciclul V) cu drojdii selectate. Maturat pentru alte 8 luni in stejar frantuzesc (ciclul II). Dupa un total de 12 luni in butoi, vinul a fost transferat in inox, filtrat si imbuteliat.
Casas del Bosque ~ Sauvignon Blanc Reserva 2019
Un vin galben deschis, cu note intense de guava, fructul pasiunii si sare de mare ce domina cu doar o nota usoara de fum. Gustul prezinta arome vii de ghimbir, coaja de citrice si piper alb cu caracter mineral si aciditate proaspata. Temperatura de servire: 10-12 °C. Asocieri culinare: antipasti, carne alba, ciuperci, crustacee, curcan, fructe de mare, peste, pui, sparanghel, sufleuri. Stil de vinificare: Must macerat la rece si limpezit prin sedimentare. 90% fermentat in inox la minim 6.5 ºC si apoi maturat pe drojdii pentru 3 saptamani (fara battonage) inainte de a fi asamblat. 10% fermentat in stejar frantuzesc (ciclul IV si V) la temperaturi ce ating 18 ºC si apoi maturat pentru 3 saptamani pe drojdii. Inainte de imbuteliere, a fost asamblat, stabilizat la rece si filtrat usor.
Chateau Cojusna ~ Autentic Feteasca Alba
Feteasca Alba din gama Autentic este un vin alb sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Vinul are o personalitate aparte si o finete aleasa, trasaturi confirmate de culoarea galben-pai deschis. Nasul are o aroma proaspata cu nuante de flori de camp si de grau proaspat cosit. In gust este sec, fin si catifelat cu postgust mediu. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat ca aperitiv sau alaturi de bucate usoare din carne alba, fructe de mare sau salate verzi.
Chateau Cojusna ~ Autentic Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc din colectia Autentic este un vin de calitate alb, sec, produs din struguri recoltati de pe plantatiile din zona Codrilor Moldovei. Impresioneaza prin eleganta si de la inceput incanta printr-o culoare galben deschisa cu reflexii verzi stralucitoare. Are o aroma pronuntata si vie amintind de arome de iasomie si flori de vita de vie. Gustul este fructat si puternic, cu multa prospetime. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: se poate consuma ca aperitiv sau alaturi de branzeturi proaspete, nematurate sau cu salate de sezon.
Chateau Cojusna ~ Feteasca Alba Carte BIB 3L
Feteasca Alba din gama Bag-in-Box produs de Chateau Cojusna se exprima ca un vin alb demisec cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. In nas predomina arome proaspete de flori de camp, mere verzi si pere bine coapte. In gust se simte demisec, racoritor si aromat, perfect pentru zilele calde de vara si delicios pentru orice anotimp. Temperatura de servire: 5-8°C. Asocieri culinare: branzeturile proaspete, preparate din pui, dar si deserturile din fructe sau cozonacul.
Chateau Fuisse ~ Pouilly Fuisse Tete de Cru 2018
Un vin galben pal cu reflexii verzui. Nasul ofera note intense de fructe coapte, citrice, mere, lamaie, migdale si alune prajite cu tonuri minerale si o prospetime buna. Gustul este clasic, proaspat si precis cu densitate placuta. Arome intense de fructe coapte si migdale cu accente delicate de stejar si fum. Temperatura de servire: 10-13 °C. Asocieri culinare: carne alba, curcan, peste, pui, rata. Stil de vinificare: Mustul este lasat la sedimentare pentru 12 ore (débourbage) in tancuri de inox. Fermentat in butoaie (20 - 30% noi) cu drojdii naturale si batonnage. Cuvee-ul final va fi pastrat in tancuri mari de inox pana la imbuteliere.