VINUL ROSU

Vinurile rosii nu pot fi obtinute decat din fermentarea soiurilor rosii de struguri in contact cu pielita pentru o perioada de cel putin 4-5 zile pentru a-i extrage culoarea superba care poate varia intre rosu violet si rosu rubiniu intens cu reflexii caramizii. Indiferent daca alegerea este conturata in jurul unui Cabernet Sauvignon robust, complex, maturat in baricuri din lemn de stejar si arome bine definite de coacaze negre, ciocolata, piper negru si pamant sau a unui Pinot Noir suav, cu o corpolenta medie si arome de menta, scortisoara, piele sau rosie deshidrata, vinul rosu este revelatia matura a acestei licori. Datorita complexitatii sale, a maturarii in butoaie mici de lemn si a celei la sticla, recomandam ca inainte de consum, vinurile sa fie “respire” in decantor pentru a putea fi gustate la adevaratul lor potential.

Afișez 1–24 din 224 de rezultate

Filtru
Închide

Gramofon ~ Feteasca Neagra

92,00 lei
Vizual, este vinul care te cucereste de la prima privire cu nuante accentuate de rubiniu, ce se desavarsesc in arome coapte de fructe de padure, cirese amare si nuante lemnoase. O Feteasca Neagra ce ofera complexitate gustului, imbinand taninurile si procentele alcoolice cu armonia unui postgust fin si parfumat. Catifelat, echilibrat, cu nuante dulci de o subtilitate eleganta, acest vin emana personalitate si naturalete. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: Este companionul perfect al preparatelor pe baza de carne de miel si vanat, servite alaturi de piure de radacinoase. Alaturi de deserturi pe bază de ciocolata neagra, creeaza o explozie de arome si senzatii, ce intregesc experienta gustului. Recomandam decantarea vinului pentru o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Gramofon ~ Merlot

51,00 lei
Un Merlot prietenos, cu un gust intens, taninuri moderate si un post gust fructat si gemos. Incanta prin culoarea puternica rosie-rubinie si caracterul bine conturat al aromelor de fructe rosii si note de piper. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: Gramofon Merlot este partenerul perfect pentru preparatele din carne de miel sau vanat, cu sosuri si reducții de legume. O alegere excelenta alaturi de orice tip de carne rosie, aducand un plus de noblete preparatelor cu care este servit. Recomandam decantarea vinului cel putin 30 de minute inainte de consum pentru a-l savura la adevaratul sau potential.
Închide

Gramofon ~ Opus Fabula

200,00 lei
Acest vin face parte dintr-o editie limitata din cei mai buni struguri de Feteasca Neagra, culesi din plantatia de vita de vie a Cramei Gramofon din regiunea Dealu Mare. De la inceput este un vin seducator cu o culoare roșie granat intensa si stralucitoare. Olfactiv vinul este o combinatie imbietoare de cirese negre, afine, prune coapte si condimente. In timp ce pe palat, vinul este un vin fin, catifelat si elegant cu un postgust prelung in care predomina notele de fructe negre de padure si lemn. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparate din carne rosie, piept de rata cu sos de smochine, branzeturi maturate. Recomandam decantarea vinului cel putin o ora inainte de consum. Cu precomanda in limita stocului disponibil
Închide

Gramofon ~ Virtuoz Merlot

36,00 lei
Eticheta de Merlot din colectia Virtuoz debuteaza cu un miros complex de fructe rosii, din care zmeura se evidentiaza cel mai pregnant, cu un gust la fel de intens fructat, cu usoare influente picante. Un vin tanar si provocator ce reuseste sa surprinda prin bogatia gustului si a post gustului plin, fructat si desavarsit. Un Merlot cu viziuni inalte si cu o armonie a gustului ce merită descoperita. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparate din vanat, cu legume la cuptor si sos rosu, hribi sau salsa de trufe.
Închide

Vincon ~ Comoara Pivnitei Cabernet Sauvignon 2008

57,00 lei
Cabernet Sauvignon este un vin rosu sec, maturat in budane de stejar vreme de minim 24 de luni si invechit in sticle inca 12 luni. Asadar, in acest vin s-au conturat timp de peste 10 ani complexitatea aromatica a fructelor negre de padure: coacaze, mure si afine, perfect completate de taninurile de stejar. Temperatura de servire: 17-18°C. Asocieri culinare: gratie gustului bogat-fructat, cu note de cirese coapte, vinul roșu caramiziu merge de minune cu preparate din carne rosie, branzeturi si nuci. Recomandam decantarea vinului pentru cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Vincon ~ Comoarea Pivnitei Feteasca Neagra 2012

57,00 lei
Feteasca Neagra este un vin roșu sec, catifelat, cu arome de prune uscate, in care sunt bine integrate note condimentate de scortisoara si cuisoare. In timp ce in gust se simte catifelat cu note aromate de prune si coacaze negre, cu aciditate echilibrata si un postgust lung si elegant. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparate din carne de vita, porc sau berbec, ori alaturi de un platou de branzeturi si struguri. Recomandam decantarea vinului cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Vincon ~ Egregio Cabernet Sauvignon

29,00 lei
Cabernet Sauvignon este un vin care a petrecut 4-6 luni la maturare in barrique, apoi o perioada de inca 6 luni, in sticle, la invechire. Asa a fost obtinuta culoarea de rosu granat si aromele fructate, de afine, cirese negre, coacaze rosii si ciocolata amăruie. Lor li se adauga, cand il gusti, note de ghimbir si cuisoare predominante intr-un postgust prelung. Temperatura de servire: 17-18°C. Asocieri culinare: BBQ din carne de porc si vita, vanat sau branzeturi cu nuante condimentate: Roquefort si Gorgonzola. Recomandam decantarea vinului pentru cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Vincon ~ Egregio Feteasca Neagra

29,00 lei
Feteasca Neagra este un vin rosu rubiniu exceptional, medaliat cu aur. Vinul a fost maturat 8-10 luni in barrique si invechit inca 6 luni in sticle. Astfel isi desavarseste gustul complex de prune uscate, coacaze negre, cacao si piper negru. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: antreuri, feluri principale din carne de vanat, vita, porc si rata, afumate sau crud-uscate sau branzeturi maturate. Recomandam decantarea vinului pentru cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Vincon ~ Mirabilis Machina Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra

51,00 lei
Povestea acestui vin incepe cu strugurii de Feteasca Neagra culesi din zona “La Schit” alaturi de strugurii de Cabernet Sauvignon care provin de pe “Colina Manastirii”, unde solurile acide si sarace in humus, specific padurilor de gorun si fag ce au populat zona de sute de ani si au conferit strugurilor o expresivitate aparte. Acest vin ne intampina cu note de piele, condimente si tabac, arome fructate de prune uscate si fructe negre supracoapte, savuros completate de accente mentolate de ciocolata si cafea. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: BBQ din carne de vita sau porc, meniuri cu specific vanatoresc sau branzeturi maturate. Recomandam decantarea vinurilor pentru o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Vincon ~ Oenoteca Cabernet Sauvignon 2013

39,00 lei
Cabernet Sauvignon este vinul pe care neaparat trebuie sa-l gusti! Un vin de culoare roșu rubiniu caruia timpul i-a adaugat reflexe caramizii si i-a alaturat note exotice de cafea pentru a sublinia aromele fructate de cireșe negre si coacaze negre. In timp ce in gust se simte corpolent, extractiv cu note bine conturate de visine si cafea, cu taninuri bine integrati, tuse discrete de vanilie si piper, cu un postgust lung. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparate pe baza de carne rosie sau vanatoresti, branzeturi maturate sau deserturi din ciocolata neagra. Recomandam decantarea vinului cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Vincon ~ Oenoteca Merlot 2012

39,00 lei
Merlot, vin sec obtinut din struguri ajunsi la maturitate deplina. Vinul a fost maturat minim 12 luni in budane de stejar si învechit minim 12 de luni in sticla. Pregateste-te sa fii rasfatat cu o combinatie de arome – zmeura si condimente precum scortișoara, cuisoare si vanilie. Vinul are un postgust lung, in care predomina notele finale prelungi de zmeura si condimente. Temperatura de servire: 16-17°C. Asocieri culinare: preparate din bucataria asiatica sau europeana, preparate din carne afumata sau branzeturile favorite. Recomandam decantarea vinului pentru cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

“Sans” 2019 ~ Vin Bio fara Sulfiti

63,00 lei
"Sans" este un vin rosu fara adaos de sulfiti. A face un vin fara a adauga "sulf" inseamna a face un vin diferit, cu arome bine conturate de fructe rosii de padure, completate de notele de visine si coacaze negre. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: pulpa de porc la cuptor in sos rosu, paste in sos rosu sau mancarea favorita.
Închide

Baie Boisse 2015

79,00 lei
Un vin de exceptie, obtinuti din struguri recoltati manual si invechit in butoaie de stejar. Este savuros, cu o structura ampla si cu taninuri care ii confera delicatete si finete. Este un vin matur, compus din struguri Merlot, Cabernet Sauvignon si Petit Verdot. Este un vin cu un potential de invechire impresionant, care poate fi savurat cu rezultate deosebite si in urmatorul deceniu. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: poate fi consumat alaturi de rata la cuptor in sos de vin rosu, branzeturi cu mucegai sau cu mancarea favorita. Recomandam decantarea vinul cel putin o jumatate de ora inainte de consum.
Închide

Bio d’Albert Rouge 2018

54,00 lei
O compozitie armonioasa de Merlot si Cabernet Sauvignon. Un vin cu gust amplu, proaspat, bine structurat, cu parfum de fructe de padure care ii oferă un echilibru special. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: carne de vita la gratar, branzeturi tari sau cu deserturi pe baza de ciocolata neagra. Recomandam decantarea vinului pentru o perioada de cel putin o jumatate de ora inainte de consum.
Închide

Chateau de la Barde 2017

121,00 lei
Un vin de exceptie Saint-Emilion Grand Cru pastrat 12-15 luni in butoaie de stejar, care prezinta o agreabila structura taninica. Culoarea este densa cu reflexe purpurii. Structura sa ferma, seducatoare, armonizeaza forta cu finetea gustului. Soiurile cate alcatuiesc aceasta sticla de vin sunt 93% Merlot si 7% Cabernet Franc. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: cotlete de porc cu rozmarin, vanat sau paste in sos rosu. Recomandam decantarea vinul cel putin o jumatate de ora inainte de consum.
Închide

Chateau Guyon La Roseraie 2017

62,00 lei
Un vin de Bordeaux clasic si elegant, dominat de Merlot. Este un vin armonios, cu gust de fructe bine coapte. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: acompaniaza echilibrat mesele cu carne fripta sau platourile cu branzeturi, struguri si nuci. Aceasta editie de vin este medaliata cu aur la concursul din Bordeaux 2018. Recomandam decantarea vinului pentru o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Chateau Margerots 2017

54,00 lei
Un vin Bordeaux Superior, cu o roba rubinie dezvaluind arome de fructe rosii. Cu taninuri fine si un gust suplu, vinul are o structura bine echilibrata si un postgust lung usor condimentat. Un splendid asamblaj rosu compus din 40% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon si 30% Cabernet Franc. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: cotlet de miel la tava in sos de vin rosu si reductie de fructe negre de padure, coaste de vita sau paste in sos rosu. Recomandam decantarea vinului pentru o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Chateau Trijet Bio 2018

59,00 lei
Acest vin, produs din struguri Merlot, are o structura aromata, cu note delicate de fructe de padure rosii. Gustul fin si armonios ii ofera acestui vin rolul de companion ideal pentru mese memorabile. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: Il puteti asocia atat cu fripturi de vita sau miel, cat si cu branzeturi tari. Recomandam decantarea vinului pentru o perioada de cel putin o jumatate de ora inainte de consum.
Închide

Corcova ~ Cuvee Boheme

59,00 lei
Un vin rosu catifelat, corpolent si rotund (maturat aproape 1 an in barrique din lemn romanesc si frantuzesc), cu arome intense, de fructe negre de padure coapte si rascoapte, vanilie, cedru si cacao. Suculent, plin si corpolent, cu taninuri rotunde si echilibrate si de o senzatie finala prelunga, dulceaga si fructata. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: se asociaza foarte bine cu carne rosie la gratar sau cuptor condimentata cu ierburi, Tortellini/ Pelmeni cu carne, Lasagna sau branzeturi maturate. Recomandam decantarea vinului pentru cel putin 30 de minute inainte de consum.
Închide

Corcova ~ Reserve Syrah

59,00 lei
Un vin rosu intens, complex si condimentat (maturat aproape 1 an in barrique din lemn romanesc si frantuzesc), cu o aroma placuta si seducatoare de fructe negre de padure, completata de accente lemnoase de stejar si placute tuse vegetale. Gustativ este plin si corpolent, cu taninuri bine integrate, un vin catifelat de un gust remanent foarte lung si complex condimentat. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: preparate asiatice din carne de porc si vita, complex condimentate, mezeluri crud uscate si usor afumate sau branzeturi moi si semimoi.
-4%
Închide

Cricova ~ Orasul Subteran Feteasca Neagra

23,00 lei 22,00 lei
Feteasca Neagra din colectia Orasul Subteran este un produs dintr-un soi rosu autohton care reflecta deplin nobletea legendara a viticulturii moldave. Culoarea sa este rosie purpurie intensa, completata de nasul bogat in arome de mirodenii dulci si fructe rosii de padure. Gustul este bogat si suprinde prin complexitatea strugurilor, lasandu-se fascinati de multitudinea de arome si postgustul mediu spre lung. Temperatura de servire: 15-17°C. Asocieri culinare: toba, bucate picante din carne rosie, branzeturi tari.
-8%
Închide

Cricova ~ Prestige Codru

48,00 lei 44,00 lei
Rezultat prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon si Merlot, "Codru"este un vin expresiv, bine structurat si bogat in taninuri. De la inceput, seduce printr-o culoare rubinie deschisa "rodie coapta". Ulterior, denota un buchet complex, cu semne nobile de maturare in butoaie de stejar. Gustativ confirma senzatiile de rotunjire si catifelare cu note fructate de prună uscată si fructe de pădure. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: miel cu ierburi aromate, carne de vanat, friptura de fazan sau platou de branzeturi maturate. Vinul a fost maturat timp de 12 luni in butoaie de stejar. Recomadam aerarea in decantor timp de cel putin 30 de minute inainte de consum.
-8%
Închide

Cricova ~ Shiraz Editie Limitata

48,00 lei 44,00 lei
Vinul Shiraz este produs din struguri atent selectionati, recoltati din regiunea Valul lui Traian. Are o culoare rosie purpurie intensa si un buchet cu arome bine conturate de fructe negre de padure, condimente si flori de violete. In timp ce in gust este foarte apreciat pentru expresia sa aromatică bogata si gustul usor dulceag al strugurilor. Vinul are o structura catifelata si o textura prietenoasa. Este corpolent si contine o cantitate considerabilă de antioxidanti. Temperatura de servire: 15-18°C. Asocieri culinare: rulada de cerb la cuptor, branzeturi maturate cu mucegai sau mezeluri uscate.
Închide

Domaine de Michelet 2019 ~ Vin Bio fara Sulfiti

76,00 lei
Domaine de Michelet este un vin rosu organic fara adaos de sulfiti, creat din struguri din plantatia Domaine de Michelet ce detine certificatul "Bee Friendly". Vinificatorul, adept al viticulturii organice, nu foloseste ingrasaminte chimice, pesticide sau insecticide neautorizate in ferma sa pentru a respecta specificatiile dictate de Ecocert. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri culinare: paste in sos rosu, branzeturi maturate semitari, preparate din carne rosie la jar sau cu mancarea favorita.

Pe scurt, vinul rosu este creat prin fermentarea strugurilor rosii in contact cu coaja (elementul care confera culoarea vinului) pentru o perioada de minim 4-5 zile in functie de intensitatea culorii dorite, dar si a structurii taninurilor, precum si a texturii.

Culoarea vinul rosu poate varia intre violet deschis extrem de intens pana la un rubiniu inchis cu note granat pal, in functie de varsta vinului si a potentialului de invechire la sticla.

Un alt element esential in privinta evaluarii vinurilor rosii este constituit din taninuri. Taninurile sunt polifenolii care confera vinului textura, structura si potential de invechire la sticla. In functie de metoda de fermentatie aleasa de enolog, taninurile sunt catifelate si bine integrate in vin, dar pot fi percepute de papilele gustative si ca rustice, verzi si astringente.

Fiecare tip de strugure “imprumuta” vinului o mare parte din personalitatea sa inconfudabila. Spre exemplu, un vin rosu creat Pinot Noir este cunoscut pentru aromele sale de zmeura, cirese sau fructe de padure, in timp ce vinul rosu realizat din Cabernet Sauvignon va dezvolta note aromate de coacaze negre, ardei gras rosu sau lemn dulce.

Pentru mai multa complexitate, vinurile rosii beneficiaza de o perioada de maturare in butoaie din lemn de stejar pentru o mai buna structura a taninurilor, o textura mai catifelata si concentratie mai intensa a aromelor. Tocmai de aceea, recomandam aerarea in decantor a vinurilor rosii pentru o perioada de cel putin 30 de minute inainte de consum.

Printre cramele care au dus vinul rosu la nivel de legenda locala si care au creat dezbateri intense intre cunoscatorii acestui vin putem enumera Col d’Orcia, Donnafugata, Mastroberardino, Chateau Fuisse, Domaine du Vieux Telegraphe. In Romania, terroir-ul pentru productia de vin rosu este exceptional, asa cum se poate observa si gusta din etichetele Lacerta, The Iconic Estate, Licorna sau Hermeziu.