VIN SPUMANT

Vinul spumant este alegerea perfecta pentru orice moment festiv, datorita efervescentei si a gustului sau “festiv”. Perlajul bulelor este creat in mod natural fie prin metoda traditionala, similara sampaniei, fie prin fermentatia in rezervoare de tip Charmat. In functie de regiune vinul spumant poate fi denumit Cava (Spania), Prosecco (Italia), Cremant (Franta) sau Sekt (Germania). Savoarea sa poate fi exprimata sub diferite denumiri corelate cu restul de zahar. Incepand cu Brut natur si culminand cu demisec şi dulce (doux). Aromele unui spumant de calitate se vor regasi in paleta de fructe citrice, mere, pere, piersici, briosa sau biscuite. In timp ce in vinul spumant rose se vor intalni aromele de zmeura, capsuni si cirese.

Afișez 1–24 din 49 de rezultate

Filtru
-7%
Închide

Cricova ~ Clasic Brut Alb

44,00 lei 41,00 lei
Spumantul este obtinut din recolta timpurie a soiurilor clasice europene de pe podgoriile proprii din sudul si centrul Moldovei. Ulterior, strugurii sunt vinificati dupa metoda clasica franceza in renumitele crame Cricova. Clasic Brut Alb are o culoare galben pai cu reflexii verzui, iar perlatia fina si densa amplifica aromele de mere verzi, gutui si coaja de portocala. Corpul este expresiv, cremos si intens cu un postgust elegant. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: antreuri, peste copt cu mirodenii sau fructe de mare. Vinificat dupa metoda clasica franceza (champenoise), prin fermentare secundara in sticla si cu maturare ulterioara (cuvée) de minim 9 ani.
-6%
Închide

Cricova ~ Clasic Brut Rose

49,00 lei 46,00 lei
Fin, elegant si racoritor, potrivit pentru toti amatorii de spumante. Se caracterizeaza printr-un gust complex , arome placute de soi, perlaj persistent, fin si uniform. Insa inceputul il face absolut savuros in culori roz somon si arome de neuitat de capsuni, afine si coacaze rosii. Temperatura de servire: 6°-8°C. Asocieri culinare: somon copt, salate ușoare sau piept de pui cu trufe negre. Vinificat dupa metoda clasica franceza, prin fermentare secundară in sticla (champenoise) si cu maturare ulterioara (cuvée) de minim 9 ani.
-7%
Închide

Cricova ~ Crisecco Spumant Alb Brut

29,00 lei 27,00 lei
„Crisecco” este produs dupa tehnologia italiana, a doua fermentare avand loc in tancuri speciale. Prin urmare, este pastrat gustul proaspat si viu al vinului. Floral si revigorant, spumantul se caracterizeaza prin bogatia aromatica distincta a soiului local Feteasca Alba din care este creat. Se remarca printr-o culoare galben stralucitoare, cu reflexii verzui si o perlatie abundenta. Nasul este proaspat, cu arome delicate de citrice, flori de camp si caise verzi. In timp ce gustul este proaspat, cu aciditate echilibrata si un postgust mediu. Temperatura de servire: 8-10°C. Asocieri culinare: platouri cu branzeturi proaspete, tarte cu fructe sau salate cu fructe de mare.
-6%
Închide

Alira ~ Flamma Charme 2019

36,00 lei 34,00 lei
Vin spumant, sec, realizat prin metoda Charmat, cupaj de Francusa si Feteasca Alba, bine echilibrat, cu perlaj fin si sustinut. Vinul este limpede, de culoare galben cu tente verzui. Nasul ne duce cu gandul la strugure proaspat cules si flori de camp, vivace in gust, cu arome de piersica parguita si mere verzi, bine coapte, echilibrate de o aroma discreta de toast (paine prajita). Postgustul este lung si sustinut de arome. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: simplu sau impreuna cu branzeturi tinere, salate sau fructe de mare.
-5%
Închide

Avincis ~ Spumant Nefiltrat 2015

92,00 lei 87,00 lei
Obtinut din Cramposie Selectionata si Pinot Noir, spumantul din colectia Avincis a fost realizat printr-o prima fermentatie in cisterne de inox, cu controlul permanent al temperaturii, ulterior a doua fermentatie in sticla a avut loc la o temperatura scazuta cu o maturare pe drojdie timp de 36 de luni inainte de degorajare. In pahar, spumantul are o culoare galben deschis, usor opalescent si perlatie fina, urmata de un buchet elegant si proaspat de flori albe, iarba proaspat cosita si briosa. Gustul este completat de savoarea bulelor fine si persistente, cu o mineralitate pronuntata. Temperatura de servire: 5-7°C. Asocieri culinare: poate fi consumat simplu sau alaturi de salate, fructe de mare sau branzeturi tinere.
Închide

Bellavista ~ Alma Cuvee Brut Franciacorta

195,00 lei
Un vin galben pal, cu reflexii verzui si perlaj fin si continuu. Buchetul are o intensitate pronuntata, cu note de fruct copt, bezea, patiserie si citrice confiate. In gust regasim aceleasi arome olfactive, completate de textura cremoasa si senzatia de crocant. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, crustacee, fructe de mare, homar, peste, salate, sushi. Stil de vinificare: Bellavista are la dispozitie in fiecare an de productie 120 de vinuri de baza la care se adauga cel putin 20 de selectii din anii precedenti. Pentru Alma Gran Cuvee, producatorul foloseste cel putin 75 dintre acestea cu mentiunea ca vinurile 'reserve' domina caracterul final al vinului. Pentru acest Gran Cuvee, cel putin 35% din vinurile pe care producatorul le are la dispozitie pentru asamblaj sunt invechite in mici butoaie de stejar alb ce au o vechime de minim 35 de ani.
Închide

Bellavista ~ Cuvee Rose Brut 2013 Franciacorta

260,00 lei
Un vin roz pal, cu perlaj dens, bule foarte mici si persistente. Buchetul are o intensitate pronuntata, cu note de piersici albe, fructe rosii, citrice, petale de trandafiri, mere si paine prajita. Gustul este sec, fara a fi agresiv, cu o puternica nota de prospetime, rafinat, armonios si extrem de elegant, cu arome delicate de coacaze negre si migdale dulci. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, peste, sushi. Stil de vinificare: Este asamblat din minimum 30 dintre cele mai atent selectionate vinuri si parcele, cateva fiind fermentate si maturate in butoaie mici de stejar alb. Este produs in cantitati limitate si maturat pentru minim 5 ani inainte de lansare.
Închide

Bibi Graetz ~ Bolla Matta Spumante Rose

100,00 lei
Bolla Matta este un vin spumant rose, cu un perlaj delicat si persistent. Nasul este intens, avand note de capsune si zmeura, cu subtonuri de frunze, ierburi uscate si paine proaspat coapta. Acest spumant impresionant, realizat din Sangiovese 100%, are o corpolenta medie si un echilibru perfect intre aromele de fructe rosii si aciditate. O prospetime exuberanta si un perlaj persistent isi pun amprenta asupra gustului. Temperatura de servire: 7 -10 °C. Asocieri culinare: charcuterie, peste, paste, risotto, fructe de mare, carne alba. Stil de vinificare: Realizat prin metoda Charmat si maturat cinci luni pe drojdii.
Închide

Ca dei Frati ~ Cuvee dei Frati Brut

133,00 lei
Un vin galben deschis, cu perlaj bogat. Nasul este intens, cu arome de patiserie, biscuiti si nuci. Gustul este bine echilibrat, cu o aciditate ridicata, ce completeaza aromele de patiserie si nuci. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, legume, peste. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda traditionala. Fermentarea alcoolica si cea malolactica iau parte atat in inox cat si in stejar. 24 de luni pe drojdii fine in sticla, iar dupa degorjare, alte 4 luni de invechire in sticla.
Închide

Ca dei Frati ~ Rose Cuvee dei Frati Brut

133,00 lei
Un vin rose-somon, cu note intense de fructe rosii, trandafiri si minerale. Gustul este echilibrat, cu aciditate buna, arome florale si fructate, cu final placut mineral. Temperatura de servire: 6-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, fructe de mare, peste. Stil de vinificare: Vinificat prin metoda clasica. Macerat usor, pentru a permite contactul cu pielita. Maturat pentru 24 luni pe drojdii fine in sticla, urmate de alte 4 luni dupa degorjare.
Închide

Ca’ De Medici ~ Lambrusco Dell Emilia Dolce

35,00 lei
Un vin spumant rosu-rubiniu, cu perlaj continuu. Nasul este fructat si intens, iar gustul este proaspat si armonios. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: deserturi, paste, pizza. Vinificate prin metoda Charmat, in tancuri de inox, cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Închide

Ca’ De Medici ~ Lambrusco Reggiano Dolce

49,00 lei
Vin spumant rosu-rubiniu, avand un nas fructat si intens si un gust proaspat si crocant. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: deserturi, paste, pizza. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, urmata de metoda Charmat, in tancuri de inox cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Închide

Ca’ De Medici ~ Lambrusco Remigio 100 Grasparossa Secco

50,00 lei
Un vin rosu-rubiniu, cu irizatii violet, note proaspete fructate si arome intense de violete si zmeura. Temperatura de servire: 8-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, branzeturi, charcuterie, paste. Stil de vinificare: prima si a doua fermentare au loc in acelasi timp in tancuri de inox, cu adaos de drojdii selectionate la 18 °C.
Închide

Ca’ De Medici ~ Lambrusco Rosso Terra Calda

60,00 lei
Un vin spumant rosu-rubiniu inchis. Nasul are caracter persistent si fructat. Gustul este corpolent, matasos, cu taninuri usoare. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: antipasti, charcuterie, paste, pizza, porc. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, cu maceratie de lunga durata, urmata de metoda Charmat in tancuri de inox, cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Închide

Cantina Santa Maria La Palma ~ Aragosta Vino Spumante Brut

45,00 lei
Un vin spumant galben-pai, cu perlaj lung. Nasul este intens, cu note de fructe albe si coaja de paine. Gustul este proaspat, elegant, cu final lung. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: crustacee, fructe de mare, homar, peste, sushi. Obtinut prin metoda Charmat din struguri Vermentino, culesi si selectati manual.
Închide

Chateau Fuisse ~ Cremant Selection Vincent

99,00 lei
Galben pal, cu note verzui si bule de dimensiuni reduse, stralucitor ce este completat de un nas proaspat, cu arome florale si de mere verzi. In timp ce in gust este usor mineral, elegant cu final persistent. Temperatura de servire: 7 - 8°C. Asocieri culinare: antipasti, deserturi, salate, sufleuri. Stil de vinificare: Metoda traditionala (invechire pe drojdii 12-15 luni).
Închide

Contadi Castaldi ~ Franciacorta Brut

133,00 lei
Un vin galben-pai, cu reflexii verzui, perlaj fin si persistent. Nasul etaleaza note de citrice, piersici si piper verde. Gustul este corpolent si rafinat, cu final lung. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, crustacee, curcan, fructe de mare, homar, paste, peste, pui, risotto, sushi. Stil de vinificare: Invechirea vinurilor de baza pentru 7 luni, partial in cuve de otel, partial in barriques. Maturare pentru 20-26 de luni pe drojdii.
Închide

Contadi Castaldi ~ Franciacorta Brut Rose

157,00 lei
Un spumant rose stralucitor, cu perlaj fin si persistent. In nas se regasesc note distincte de fructe de padure, petale de trandafiri si usoare arome de mar si fructe tropicale. Gustul este structurat si clar, usor picant si senzual, cu final lung si echilibrat. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, crustacee, curcan, fructe de mare, homar, paste, peste, pui, risotto, sushi. Stil de vinificare: Invechirea vinurilor de baza pentru 7 luni, partial in cuve de otel, partial in barriques. Maturare pentru 24-30 de luni pe drojdii.
Închide

Contadi Castaldi ~ Saten 2012 Franciacorta

165,00 lei
Un vin galben-pai stralucitor, cu perlaj fin si persistent. Buchetul este proaspat si elegant, cu note de paducel, coaja de paine, mere, smochine uscate, alune si tonuri balsamice si de paducel. Gustul este delicat, cu arome placute, final lung si intens. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, crustacee, curcan, fructe de mare, homar, paste, peste, pui, risotto, sushi. Stil de vinificare: Invechirea vinurilor de baza pentru 7 luni, partial in cuve de otel, partial in barriques. Maturare pentru 30-36 de luni pe drojdii.
Închide

Gancia ~ Prosecco

48,00 lei
Gancia Prosecco este un spumant proaspat, bine echilibrat care “debuteaza” cu o culoare galben aurie si un nas delicat plin de arome citrice si note autolitice. Perlatia este foarte fina ceea ce ofera indicii pentru un gust proaspat, usor mineral, cu note finale fructate. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: preparate de pui sau peste in sos alb, branzeturi tinere sau salate. Se potriveste foarte bine ca element de nelipsit in anumite cocktail-uri.
-3%
Închide

Hermeziu ~ Madame Bleu 2019

29,00 lei 28,00 lei
Vin petiant alb, obtinut prin cea de-a doua fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Madame Bleu are o culoare galben pai cu reflexii verzui si perlaj fin. In gust are arome de flori proaspat inflorite, moale si armonios, urmate de un echilibru intre arome si aciditate. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: antreuri, gustari reci, preparate pe baza de peste sau in loc de aperitiv.
-3%
Închide

Hermeziu ~ Mademoiselle Rose 2018

29,00 lei 28,00 lei
Vin petiant rose, obtinut prin cea de-a doua fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Are o culoare rose somon, fin si distins. In miros este floral la prima impresie, in gust este foarte proaspat cu note de capsuni si piersici. Temperatura de servire: 5-6°C. Asocieri culinare: preparate din peste, fructe de mare. risotto, sushi.
Închide

Hermeziu ~ Thrubilo Brut Natur 2018

40,00 lei
Thrubilo este un vin spumant cu gust proaspat si vioi care se remarca printr-o culoare galben-pai, urmata de arome discrete fructate citrice. Corpul este echilibrat cu perlatie fina si note finale placut cremoase. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: poate fi consumat simplu sau alaturi de salate sau fructe de mare.
-5%
Închide

Hermeziu ~ Thrubilo Sec 2016

43,00 lei 41,00 lei
Varianta sec din colectia Thrubilo exprima un vin spumat prietenos si delicat care se dezvaluie printr-o culoare galben pai si un nas intens cu arome de coaja de lamaie si caise. Corpul este mediu cu o perlatie fina si un postgust cu note finale autolitice discrete de biscuit. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat simplu sau alaturi de branzeturi tinere, peste sau pui.

Vinul spumant reprezinta o alegere nu doar pentru momentele de sarbatoare, ci un un stil de viata in functie de preferintele personale.

Fata de sampanie, producerea bulelor se poate face atat dupa metoda traditionala, prin a doua fermentatie in sticla, cat si prin obtinerea bulelor prin fermentatia prin metoda Charmat in rezervoare de inox.

In functie de nivelul de zahar, vinurile spumante pot fi impartite in: Brut natur (0-3 gr/l), Extra Brut (0-6 gr/l), Brut (<12 gr/l), Extra sec (12-17 gr/l), Sec (17-32 gr/l), Demisec (32-50 gr/l) si Dulce (>50 gr/l).

Dupa culoare, vinurile spumante pot fi impartite in alb (note florale, lime, agrise), respectiv rose (arome de fructe rosii, petale de trandifiri) si au o temperatura de consum situata in intervalul 4-8°C.

Printre producatorii recunoscuti pentru spumante putem enumera: AVINCIS, Alira, Liliac, Bellavista, Ca dei Frati, Ca’ de Medici, Gancia sau Villa Sandi.