Vin Spumant
Cricova ~ Clasic Brut Alb
Spumantul este obtinut din recolta timpurie a soiurilor clasice europene de pe podgoriile proprii din sudul si centrul Moldovei. Ulterior, strugurii sunt vinificati dupa metoda clasica franceza in renumitele crame Cricova. Clasic Brut Alb are o culoare galben pai cu reflexii verzui, iar perlatia fina si densa amplifica aromele de mere verzi, gutui si coaja de portocala. Corpul este expresiv, cremos si intens cu un postgust elegant.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocieri culinare: antreuri, peste copt cu mirodenii sau fructe de mare.
Vinificat dupa metoda clasica franceza (champenoise), prin fermentare secundara in sticla si cu maturare ulterioara (cuvée) de minim 9 ani.
Cricova ~ Clasic Brut Rose
Fin, elegant si racoritor, potrivit pentru toti amatorii de spumante. Se caracterizeaza printr-un gust complex , arome placute de soi, perlaj persistent, fin si uniform. Insa inceputul il face absolut savuros in culori roz somon si arome de neuitat de capsuni, afine si coacaze rosii.
Temperatura de servire: 6°-8°C.
Asocieri culinare: somon copt, salate ușoare sau piept de pui cu trufe negre.
Vinificat dupa metoda clasica franceza, prin fermentare secundară in sticla (champenoise) si cu maturare ulterioara (cuvée) de minim 9 ani.
Cricova ~ Crisecco Spumant Alb Brut
„Crisecco” este produs dupa tehnologia italiana, a doua fermentare avand loc in tancuri speciale. Prin urmare, este pastrat gustul proaspat si viu al vinului. Floral si revigorant, spumantul se caracterizeaza prin bogatia aromatica distincta a soiului local Feteasca Alba din care este creat. Se remarca printr-o culoare galben stralucitoare, cu reflexii verzui si o perlatie abundenta. Nasul este proaspat, cu arome delicate de citrice, flori de camp si caise verzi. In timp ce gustul este proaspat, cu aciditate echilibrata si un postgust mediu.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: platouri cu branzeturi proaspete, tarte cu fructe sau salate cu fructe de mare.
Alira ~ Flamma Charme 2019
Vin spumant, sec, realizat prin metoda Charmat, cupaj de Francusa si Feteasca Alba, bine echilibrat, cu perlaj fin si sustinut. Vinul este limpede, de culoare galben cu tente verzui. Nasul ne duce cu gandul la strugure proaspat cules si flori de camp, vivace in gust, cu arome de piersica parguita si mere verzi, bine coapte, echilibrate de o aroma discreta de toast (paine prajita). Postgustul este lung si sustinut de arome. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: simplu sau impreuna cu branzeturi tinere, salate sau fructe de mare.
Avincis ~ Spumant Nefiltrat 2015
Obtinut din Cramposie Selectionata si Pinot Noir, spumantul din colectia Avincis a fost realizat printr-o prima fermentatie in cisterne de inox, cu controlul permanent al temperaturii, ulterior a doua fermentatie in sticla a avut loc la o temperatura scazuta cu o maturare pe drojdie timp de 36 de luni inainte de degorajare. In pahar, spumantul are o culoare galben deschis, usor opalescent si perlatie fina, urmata de un buchet elegant si proaspat de flori albe, iarba proaspat cosita si briosa. Gustul este completat de savoarea bulelor fine si persistente, cu o mineralitate pronuntata. Temperatura de servire: 5-7°C.
Asocieri culinare: poate fi consumat simplu sau alaturi de salate, fructe de mare sau branzeturi tinere.
Bibi Graetz ~ Bolla Matta Spumante Rose
Bolla Matta este un vin spumant rose, cu un perlaj delicat si persistent. Nasul este intens, avand note de capsune si zmeura, cu subtonuri de frunze, ierburi uscate si paine proaspat coapta. Acest spumant impresionant, realizat din Sangiovese 100%, are o corpolenta medie si un echilibru perfect intre aromele de fructe rosii si aciditate. O prospetime exuberanta si un perlaj persistent isi pun amprenta asupra gustului. Temperatura de servire: 7 -10 °C. Asocieri culinare: charcuterie, peste, paste, risotto, fructe de mare, carne alba. Stil de vinificare: Realizat prin metoda Charmat si maturat cinci luni pe drojdii.
Ca’ De Medici ~ Lambrusco Dell Emilia Dolce
Un vin spumant rosu-rubiniu, cu perlaj continuu. Nasul este fructat si intens, iar gustul este proaspat si armonios. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: deserturi, paste, pizza. Vinificate prin metoda Charmat, in tancuri de inox, cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Ca’ De Medici ~ Lambrusco Reggiano Dolce
Vin spumant rosu-rubiniu, avand un nas fructat si intens si un gust proaspat si crocant. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: deserturi, paste, pizza. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, urmata de metoda Charmat, in tancuri de inox cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Ca’ De Medici ~ Lambrusco Remigio 100 Grasparossa Secco
Un vin rosu-rubiniu, cu irizatii violet, note proaspete fructate si arome intense de violete si zmeura. Temperatura de servire: 8-10 °C. Asocieri culinare: antipasti, branzeturi, charcuterie, paste. Stil de vinificare: prima si a doua fermentare au loc in acelasi timp in tancuri de inox, cu adaos de drojdii selectionate la 18 °C.
Ca’ De Medici ~ Lambrusco Rosso Terra Calda
Un vin spumant rosu-rubiniu inchis. Nasul are caracter persistent si fructat. Gustul este corpolent, matasos, cu taninuri usoare. Temperatura de servire: 8 °C. Asocieri culinare: antipasti, charcuterie, paste, pizza, porc. Stil de vinificare: Vinificare tipica vinurilor rosii, cu maceratie de lunga durata, urmata de metoda Charmat in tancuri de inox, cu adaos de must si drojdii selectionate la 18 °C.
Cantina Santa Maria La Palma ~ Aragosta Vino Spumante Brut
Un vin spumant galben-pai, cu perlaj lung. Nasul este intens, cu note de fructe albe si coaja de paine. Gustul este proaspat, elegant, cu final lung. Temperatura de servire: 6-8 °C. Asocieri culinare: crustacee, fructe de mare, homar, peste, sushi. Obtinut prin metoda Charmat din struguri Vermentino, culesi si selectati manual.
Chateau Fuisse ~ Cremant Selection Vincent
Galben pal, cu note verzui si bule de dimensiuni reduse, stralucitor ce este completat de un nas proaspat, cu arome florale si de mere verzi. In timp ce in gust este usor mineral, elegant cu final persistent. Temperatura de servire: 7 - 8°C. Asocieri culinare: antipasti, deserturi, salate, sufleuri. Stil de vinificare: Metoda traditionala (invechire pe drojdii 12-15 luni).
Gancia ~ Prosecco
Gancia Prosecco este un spumant proaspat, bine echilibrat care “debuteaza” cu o culoare galben aurie si un nas delicat plin de arome citrice si note autolitice. Perlatia este foarte fina ceea ce ofera indicii pentru un gust proaspat, usor mineral, cu note finale fructate.
Temperatura de servire: 4-6°C.
Asocieri culinare: preparate de pui sau peste in sos alb, branzeturi tinere sau salate. Se potriveste foarte bine ca element de nelipsit in anumite cocktail-uri.
Hermeziu ~ Madame Bleu 2019
Vin petiant alb, obtinut prin cea de-a doua fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Madame Bleu are o culoare galben pai cu reflexii verzui si perlaj fin. In gust are arome de flori proaspat inflorite, moale si armonios, urmate de un echilibru intre arome si aciditate. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: antreuri, gustari reci, preparate pe baza de peste sau in loc de aperitiv.
Hermeziu ~ Mademoiselle Rose 2018
Vin petiant rose, obtinut prin cea de-a doua fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Are o culoare rose somon, fin si distins. In miros este floral la prima impresie, in gust este foarte proaspat cu note de capsuni si piersici. Temperatura de servire: 5-6°C. Asocieri culinare: preparate din peste, fructe de mare. risotto, sushi.
Hermeziu ~ Thrubilo Brut Natur 2018
Thrubilo este un vin spumant cu gust proaspat si vioi care se remarca printr-o culoare galben-pai, urmata de arome discrete fructate citrice. Corpul este echilibrat cu perlatie fina si note finale placut cremoase. Temperatura de servire: 4-6°C. Asocieri culinare: poate fi consumat simplu sau alaturi de salate sau fructe de mare.
Hermeziu ~ Thrubilo Sec 2016
Varianta sec din colectia Thrubilo exprima un vin spumat prietenos si delicat care se dezvaluie printr-o culoare galben pai si un nas intens cu arome de coaja de lamaie si caise. Corpul este mediu cu o perlatie fina si un postgust cu note finale autolitice discrete de biscuit. Temperatura de servire: 6-8°C. Asocieri culinare: poate fi consumat simplu sau alaturi de branzeturi tinere, peste sau pui.